Bestuur Openluchttheater en Pixiedust Producties uit elkaar

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Bestuur Openluchttheater en Pixiedust Producties uit elkaar

“Conflict in programmatische sfeer”
De gemeenteraad geeft het noodleidende Openluchttheater een extra subsidie van € 20.000. Wethouder Dauven (AB-Welzijn) overlegt nog deze maand met het theaterbestuur en Jurgen Collaris over hun huidige verhouding.
Reden is de recente scheiding tussen het bestuur van het theater en het uitvoerend bedrijf van Jurgens Collaris. Raadsleden ontvingen zondag een mail van Collaris.
Het resultaat van het overleg wordt op 24 november a.s. in de commissie CSWO besproken. Dan moet blijken of de politiek extra geld wil inzetten tot behoud van het Openluchttheater.
“Om nu een extra subsidie te verlenen van € 30.000 zijn we er niet” aldus Dauven. Daarvoor is een bedrag van € 70.000,= nodig. Een plan voor een overkapping is niet reëel”.
Het conflict tussen Jurgen Collaris en het bestuur ligt in de programmatische sfeer. Collaris wil een musical met een lokaal karakter, plus zes grotere producties, plus kindertheater.
Het bestuur, bij monde van Henk Roelofs, vindt één musical voor het hele jaar te mager. Fractie AB wil geen publiek geld steken in een conflictsituatie tussen een bestuur en een private producent.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2006/2008

← Vorig bericht

Verslag van 1 november

ADAC Rallye Köln-Ahrweiler 2008: Seizoenfinale voor Bergsteyn Motorsport.

Volgend bericht →