Dieselaggregaat draait 24 op 24 uur

Voorpagina » Toerisme » Dieselaggregaat draait 24 op 24 uur

“Sinds enkele weken (zeker 6 weken) staat er bij de KPN-mast een aggregaat te loeien, 24 uur per dag 7 dagen per week. Mijn woongenot is totaal verdwenen, ’s nachts slapen met een raam open voor wat frisse lucht is niet meer te doen vanwege het lawaai, en wat het ergste is mijn hele appartement staat blauw van de diesel uitlaatgassen. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn”, aldus de bewoner bij de zendmast aan de Douboomweg in Berg.
Wethouder Carlo Vankan (Algemeen Belang) is op de hoogte van de problematiek. “Ik heb begrip voor de situatie. Er ligt echter nog geen stroomkabel naar de zendmast. Daarom is gekozen voor een tijdelijke maatregel. Onze BOA’s zijn ter plekke geweest en constateerden dat de geluidsoverlast niet dusdanig was dat ingrijpen noodzakelijk maakte. We hebben wel overleg gehad met Enexis om het leggen van de kabel te versnellen”, aldus de wethouder.
De Douboomweg ligt verder van de openbare weg af. Zodoende moet er een nieuwe kabel getrokken worden naar de zendmast.
Vankan: “Mocht ik nu het aggregaat laten weghalen, zal ik ongetwijfeld een schadeclaim ontvangen van KPN. De mast dient voor telefoon- en internet G4-verkeer voor het gebied in en rond Berg & Terblijt”.
De mast staat sinds begin november aan de Douboomweg in Berg & Terblijt.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Vijf bedrijven willen Valkenburgerstraat renoveren

Inrit parkeerterrein slecht afgewerkt

Volgend bericht →