Bewoners krijgen op twee punten gelijk

Voorpagina » Toerisme » Bewoners krijgen op twee punten gelijk

Het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het voormalige De Leeuw terrein aan de Plenkertstraat is door de Raad van State goedgekeurd. De bewoners die het beroep hadden ingesteld zijn echter op twee andere punten in het gelijk gesteld: het verkeersplan en de waterhuishouding op het terrein. De gemeente heeft te oude gegevens ingezet bij de herontwikkeling van het terrein.
Verkeersplan
De Raad van State is van oordeel dat “het verkeersplan uit 2012 niet voldoende inzichtelijke heeft gemaakt hoe de veiligheid op de Pr. Beatrixsingel zal worden gewaarborgd”.
Waterhuishouding
De Raad van State heeft met betrekking tot de waterhuishouding op het te ontwikkelen terrein De Leeuw geoordeeld dat de gemeente zich ten onrechte baseert op gegevens van het onderzoek dat bureau Oranjewoud in september 2012 heeft uitgevoerd. De Raad van State vindt dat “de gemeente niet inzichtelijk gemaakt heeft wat de gevolgen van de herontwikkeling zijn voor de waterhuishouding in het gebied”.
Toekomst
Met deze uitspraak van de Raad van State is de rechtszaak gesloten. Een woordvoerder van  de bewoners geeft aan nu verder met de gemeente on overleg te treden over de beide punten: verkeer en waterhuishouding.
Medio april is het voormalige terrein – nu onder de naam Par’Course – geopend. Onder andere het Shimano XP is er gevestigd. Tevens een filiaal van het Black Label Hotels. Het project is nog niet af. In de oude brouwerij/bottelarij wordt een horecavoorziening gebouwd.
Lees hier de volledige uitspraak van de Raad van State.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Kerststad Valkenburg bij meest bezochte evenementen

Roger Huntjens opnieuw president Walram's Genootschap

Volgend bericht →