Bewoners Geulhem: politiek komt afspraken niet na

Voorpagina » Toerisme » Bewoners Geulhem: politiek komt afspraken niet na

De bewoners van Geulhem worden al vier jaar aan het lijntje gehouden. Afspraken met de politiek en de gemeente over het sluiten van de Curfsweg in Geulhem na het gereedkomen van de A2-ondertunneling worden nu niet nagekomen. Inwoners van Berg, het Kernoverleg Berg zijn voor openhouden van de weg. Als reden wordt verkeersoverlast in en door Houthem aangevoerd. Bijkomend voordeel voor de Bergse automobilisten is dat ze later naar hun werk kunnen en ze omzeilen de verkeerslichten bij Vijverdal en bij de Geusselt.
Enkele punten uit een brief die vrijdag door Iwan Linckens uit Geulhem namens de bewoners naar alle wethouders van de gemeente gestuurd heeft om hen er aan te herinneren dat er afspraken zijn, waaraan de inwoners zich willen houden. En men verwacht dat de politiek dit nu ook doet.
“Nu staan de nieuwe verkiezingen voor de deur en wat moet ik in de krant lezen (de Limburger, Bart Ebisch) dat de politiek (Algemeen Belang) er voor pleit om de Curfsweg toch open te houden”, aldus Iwan Linckens. “Wat mij het meeste stoort is dat er afspraken gemaakt zijn met Gemeente en politiek waar niemand zich meer aan houdt, bewoners van Geulhem helemaal niet gehoord worden (alsof we nergens bij horen), advies van Veilig Verkeer Nederland en ROVL geheel in de wind geslagen worden”.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Laatste bouwproject in Valkenburg-centrum van start

TV Valkenburg gaat verhuizen

Volgend bericht →