Bewoners vinden hertenkamp er verwaarloosd uitzien

Voorpagina » Toerisme » Bewoners vinden hertenkamp er verwaarloosd uitzien

Bewoners van de Dr. Hermansstraat hebben moeite met de staat van onderhoud van het voormalige hertenkamp langs de Geul. Indachtig het idee ‘houdt Valkenburg aantrekkelijk’  trekken bewoners aan de bel bij TV Valkenburg.
Een bewoonster schrijft TV Valkenburg het volgende: “Wij kijken al jaren tegen deze verschrikkelijke puist aan. Het is een aanfluiting voor het toerisme. Het hele centrum is vernieuwd en op een steenworp afstand deze gruwelijke aanblik. Overal is geld voor behalve het maaien en onderhouden van het voormalige hertenkamp”.
Ogenschijnlijk zijn met enkele snelle ingrepen zaken die irriteren snel opgelost.
Niet eens per jaar maar enkele malen meer het gras en onkruid maaien. Klein onderhoud plegen door de afscheiding in het midden van het terrein weg te halen. Draad en paaltjes liggen omver en hebben geen functie.
De gemeente heeft al gezegd dat er in het parkje geen dieren meer terugkomen.
“Hoe staat het eigenlijk met de plannen van de Groene Vleugels, die voormalig burgemeester Martin Eurlings aankondigde?”, vraagt een andere bewoner zich af. “Het parkje zou een nieuwe groenbestemming krijgen. Er zou een aansluiting komen tussen het bruggetje aan de Molenweg naar de rolschaatsbaan en kasteel Oost”.
De waterput is nog steeds beeldbepalend. Het schuilhutje is nog prima in orde. Nu het hertenkamp nog. De gemeente is nu aan zet, vinden de bewoners. Inmiddels heeft de VSP een brief over de kwestie naar het college van B&W gestuurd.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Valkenburgse ondernemers kiezen voor B.I.Z.

€ 1000 beloning voor gestolen bestelbus uitgeloofd

Volgend bericht →