Bezettings- en bezoekerspercentages in de lift

Voorpagina » Toerisme » Bezettings- en bezoekerspercentages in de lift

De bezettingspercentages in de winter bij hotels, vakantiewoningen en campings in Zuid-Limburg lagen iets hoger dan vorig jaar. Ook de dagattracties zijn tevreden over de bezoekersaantallen in de wintermaanden, in de meeste gebieden kwamen er zelfs meer bezoekers dan vorig jaar. Belangrijke evenementen voor de bezetting zijn de kerstactiviteiten geweest en richting het voorjaar met name wielerevenementen zoals de Amstel Gold Race. Voor dagattracties geldt dat het aanbieden van nieuwe producten, concepten, activiteiten en promotie zich positief doorvertalen in de bezoekersaantallen.
Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de ondernemersenquête die de VVV Zuid-Limburg eind maart (nog voor Pasen dus) hield onder haar ondernemers.
De bezetting in het heuvelland was het hoogste in de winter. In Valkenburg deden de hotels en vakantiewoningen het ook goed echter vanwege het seizoen, bleven de campings achter. De verwachtingen voor het voorjaar zijn in het heuvelland het beste. De overige regio’s zijn nog wat voorzichtiger, vooral de campings.

← Vorig bericht

Jubileumconcert Orphée met "de koren van Levon"

Uitslagen en programma VHV Sjinborn

Volgend bericht →