Bibliotheek Valkenburg dicht

Voorpagina » Toerisme » Bibliotheek Valkenburg dicht

De vestiging van de bibliotheek in Valkenburg-centrum gaat tussen 11 en 16 juli a.s. dicht. De inrichting van beide filialen voldoet niet meer aan de veranderende functie van de bibliotheek.
Yvonne Laeven van de bibliotheek legt uit: “De bibliotheek is steeds meer een plek waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen studeren, werken en mee kunnen doen aan activiteiten. Ook wordt er steeds meer samengewerkt met organisaties die exposeren, informatie geven en workshops organiseren. De inrichting van de vestigingen willen we hier op laten aansluiten en we gaan daarom verbeteringen aanbrengen, waarbij we de materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruiken”.
De werkzaamheden houden in dat de rekken anders geplaatst worden, de muren worden geverfd, balie aangepast, kinderhoek wordt helemaal vernieuwd, de internetruimte komt op een andere plek, er komt een koffiecorner etc. “De hele ruimte krijgt een “opener” karakter”, aldus Laeven.
Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren zal de bibliotheek in Valkenburg gesloten zijn van 11 t/m 16 juli. U kunt tijdens deze sluitingsperiode terecht in de andere vestigingen van de Heuvellandbibliotheken. Op onze site vindt u adressen en openingstijden en kunt u uw geleende materialen verlengen. Met uw pas kunt u ook terecht in de bibliotheek van Maastricht die ook op zaterdag en op zondagmiddag geopend is.
Op www.centreceramique.nl vindt u het adres en de openingstijden.
In Berg en Terblijt is het niet nodig om de bibliotheek te sluiten. Door werkzaamheden kunt u misschien wat overlast ervaren. Dit zal zoveel mogelijk beperkt worden.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Er worden bijna 500 essen in Valkenburg gekapt

Nieuwe voorzitter Oud-Prinsen en Ministers Valkenburg

Volgend bericht →