‘Biej ós in de sjtraot’: over superbuurten en succeswijken!

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » ‘Biej ós in de sjtraot’: over superbuurten en succeswijken!

De Provincie Limburg gaat een tv serie maken over het thema ‘Vitale kernen en buurten’. Sjra Puts, bekend van diverse radio- en tv-programma’s, gaat de serie presenteren. In de tv serie ‘Biej ós in de sjtraot’ staan initiatieven van bewoners die hun buurt leefbaar willen maken én het stimuleren van deze initiatieven centraal. Niet de Provincie maar de bewoners bepalen dus de inhoud van de tv serie. De serie bevat negen afleveringen van 15 minuten.
Laat een initiatiefrijke presentator samen met twee cameraploegen een dag lang optrekken met mensen die een succes van hun buurt willen maken. Wat krijg je? Een tv-serie die door en voor mensen gemaakt wordt vanuit buurten, wijken en dorpskernen uit heel Limburg. In het ene geval is het het aanleggen van een jeux de boules baan, in het andere om voorzieningen voor meerdere leeftijdsgroepen in een buurt. Herkenbare en aansprekende initiatieven die normaalgesproken voor het publiek in andere delen van Limburg onzichtbaar blijven.
De serie kijkt dus mee in de keuken van bewoners die bezig zijn met het verbeteren/veranderen van de leefbaarheid van hun eigen buurt. Zij vertellen wat hun plannen zijn, hoe ze de leefbaarheid willen verbeteren en waar ze tegenaan lopen. Hij laat zien dat gemeenten en inwoners zélf hun kansen moeten pakken om de leefbaarheid te verbeteren. Puts zal luisteren naar de vragen van de bewoners. Het is belangrijk dat de bewoners die vragen zó helder hebben dat de ideeënstroom op gang komt met als resultaat een duurzaam antwoord. Een goed geformuleerde vraag is vaak al de halve oplossing voor het probleem! Puts zal in de praktijk laten zien dat, waar de een alleen een muur ziet, de ander een deur zal vinden.
Gedeputeerde Herman Vrehen: “Veer same! Dit geeft kort en krachtig aan wat wij willen bereiken. Samen met de bewoners van een kern of buurt aan de slag met hun probleem, wens of project. Bij deze dan ook de oproep aan bewoners om vóór eind december hun probleem, wens of projecten te mailen naar buurt@limburg.nl.“
De tv serie gaat 19 december aanstaande van start op dinsdagavond. Het wordt uitgezonden op TV Limburg. De presentatie is in handen van Sjra Puts.

← Vorig bericht

Verkoop bij executie voor hotel J

Jong zijn en zorgen voor iemand?

Volgend bericht →