Bijdrage restauratiekosten voor de Kasteelstichting

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Bijdrage restauratiekosten voor de Kasteelstichting

Kasteelstichting moet visie ontwikkelenDe raad van Valkenburg krijgt binnenkort een voorstel aangeboden waarin het College adviseert om in totaal € 100.000,= wordt bijgedragen aan de restauratie voor de Kasteelruine. Het College ziet deze als een “duwtje in de rug”.
Burgemeester en wethouders stellen als eis dat de Kasteelstichting een visie ontwikkelt voor de ruïne waarbij nieuwe producten ontwikkeld worden.
De bedoeling ligt er om de Kasteelruine “te vermarkten”, d.w.z. dat de stichting nieuwe marktcombinaties aangaat om het economisch rendement te verhogen. Enkele voorbeelden: betere toegankelijkheid, ook voor minder valide bezoekers, door middel van een lift. Meer activiteiten op de ruïne, wellicht een gehele of gedeeltelijke overkapping maken? “Misschien komt de stichting ook nog met ideeën ?”
Aldus burgemeester Nuijtens. “Het economisch rendement moet verhoogd worden. Daarbij kan de gemeenschap Valkenburg aan de Geul ook mee genieten. Dat hebben we met de kindervallei in Houthem ook gedaan. Een ander voorbeeld zijn de plannen die lichtkunstenaar Ingo Maurer heeft met de ruïne. Hij wil dit eeuwenoude gebouw in een ander licht plaatsen”, aldus Nuijtens.

← Vorig bericht

Beker-zaalvoetbal

Mabel en Gerlach gedecoreerd

Volgend bericht →