Bijzondere kerststal Mauritiuskerk Schin op Geul

Voorpagina » Toerisme » Bijzondere kerststal Mauritiuskerk Schin op Geul

Al ruim 20 jaar wordt er in Schin op Geul door een aantal enthousiaste vrijwilligers steeds een heel bijzondere kerststal gebouwd die dan ook veelvuldig bezocht wordt. Niet alleen door parochianen maar ook door bezoekers uit de verre omtrek. Dit jaar is er een kerststal gebouwd in het middelpunt van 40m2 omgeven door enkele kerstbomen en ander natuurlijk groen. Een spetterende waterval is onderdeel van deze schikking.
Ook aanwezig het paleis van koning Herodus waar de Drie Koningen (Drie Wijzen uit het Oosten) in eerste instantie de nieuw geboren Koning zochten. De Drie Koningen trekken in een karavaan verder op weg naar Bethlehem en vinden het kind Jezus in de kribbe. Tevens zijn er verschillende inkijkjes onder de kerststal.
In het portaal van de kerk wordt u al welkom geheten door een kerststal van een gehaakte Santon kerstgroep en zelf geknutselde versiering van de kinderen van Club Jong. Verder is er nog veel meer moois te zien op en rond het altaar en aan de pilaren en banken van de kerk. Komt kijken en laat u verrassen.
De kerststal in de H. Mauritiuskerk is vanaf 25 december tot en met 1 januari dagelijks te bezichtigen van 14.00 tot 16.00 uur.

Foto’s José Van den Hove, parochiemedewerker H. Mauritius Schin op Geul

← Vorig bericht

Bekerwedstrijd VV Walram op donderdag 20 december

Andy & Roy door naar halve finale L.V.K.

Volgend bericht →