Bijzondere kerststallen en versieringen in de kerken

Voorpagina » Toerisme » Bijzondere kerststallen en versieringen in de kerken

In drie kerken van Valkenburg-centrum, Oud-Valkenburg en Schin op Geul kunt u tijdens de kerstperiode kerstexposities, kerststallen en een foto-expositie bewonderen.
H.H. Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg-c.
Vanaf 16 t/m 22 december is er tussen 14.00 en 17.00 uur een bijzondere foto-expositie te bewonderen. Ook worden er kerststerretjes aangeboden waarop een persoonlijke kerstwens geschreven kan worden. Alle sterren samen vormen een indrukwekkende versiering van de grote kerstbomen die in de kerk staan opgesteld. Van 25 t/m 29 december kan de kerststal worden bewonderd tussen 15.00 en 17.00 uur.
H. Johannes de Doperkerk in Oud-Valkenburg
De kerk van Oud-Valkenburg is toegewijd aan de Heilige Johannes de Doper. Ook de Heilige Rita van Cascia – patrones van onmogelijke en hopeloze zaken – wordt er vereerd. Op 25 en 26 december, Eerste en Tweede Kerstdag, bent u tussen 14.00 en 16.00 uur welkom om in de intieme sfeer van dit mooie kerkje de Kerstvreugde te vergroten.
H.Mauritiuskerk in Schin op Geul
Vanaf 1e Kerstdag t/m 1 januari is de kerk van de Heilige Mauritiusparochie in Schin op Geul dagelijks opengesteld tussen 14.00 uur tot 16.00 uur. U kunt de uitgebreide, prachtige kerststal bezoeken en een persoonlijke kerstwens aan een van de kerstbomen te hangen. In het portaal van de kerk staat een gehaakte Santon kerstgroep en zelf geknutselde versiering van de kinderen van Club Jong. Verder is er nog veel meer moois te zien op en rond het altaar en aan de pilaren en banken van de kerk.
Wandeling
De drie kerken zijn door een mooie wandeling langs de Geul te verbinden. Parkeermogelijkheid is er in Schin op Geul bij het station of op de parkeerplaats van het kerkhof.
Foto parochiefederatie

← Vorig bericht

Ophalen oud-papier in het centrum aangepast

Laatste raadsvergadering van dit jaar

Volgend bericht →