Binnenkort faillissement Licom NV verwacht.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Binnenkort faillissement Licom NV verwacht.

Valkenburg aan de Geul betaalt half miljoen voor nieuwe organisatie.Tijdens een extra ingelaste raadsvergadering maakte wethouder Bert Dauven (AB) bekend dat hij verwacht dat Licom NV zeer binnenkort failliet zal worden verklaard. De situatie rond het Sociale Werkvoorzieningsbedrijf is vorige week verslechterd doordat 11 gemeenten geen financiën meer beschikbaar willen stellen. De directie van Licom heeft surseance van betaling gevraagd en gekregen.

Ook de gemeente Valkenburg aan de Geul is gevraagd om extra geld ter beschikking te stellen. De raad is daar maandagavond na twee uur discussiëren toch toe overgegaan. Zonder alle feiten en stukken te kennen.

Het College had maandagmiddag nog enkele stukken, die overigens niet gepubliceerd mochten worden, nog ter inzage gelegd. De meeste raadsleden hadden geen mogelijkheid om deze in te zien. De raadsleden hadden duidelijk moeite met de snelheid waarmee besluitvorming gepaard ging.

Termen als ‘lastig dossier, teveel onduidelijkheden, struisvogelpolitiek Licom, blind geld storten?’ deden de ronde.
Wethouder Dauven kon de raad geruststellen. "Het geld dat u nu ter beschikking stelt, is bestemd voor de nieuwe organisatie, ook al weten we nog niet hoe die eruit ziet".
Dauven zei de raad toe ombinnenkort met een dekkingsvoorstel te komen waaruit moet blijken waaruiit de financiën van bijna € half miljoen betaald worden.

KLIK HIER om het collegevoorstel te lezen.
← Vorig bericht

Tweede team H.V. Vilt/Bequick fors onderuit.

Niks aan de Hand ziet het padenplan niet zitten.

Volgend bericht →