Bloemenbuurt wordt aangepast na overleg

Voorpagina » Toerisme » Bloemenbuurt wordt aangepast na overleg

De inrichting van straten en de openbare ruimte in de Bloemenbuurt – wijk Broekhem Noord – zal worden aangepast na goed overleg met de bewoners. Dat is een van de maatregelen die burgemeester Jan Schrijen heeft benoemd in een bewonersbrief die afgelopen weekeinde in de wijk is bezorgd.
De maatregelen zijn genomen na het tragische voorval waarbij begin augustus Willem Evers door jongeren werd overvallen en en dag later stierf. De politie heeft enkele jongeren verhoord die weer op vrije voeten zijn gesteld.
Na het tragische incident zijn er extra B.O.A.’s en straatcoaches ingezet in de wijk. De politie surveilleert meer en zijn er gesprekken tussen de burgemeester en jeugdigen met hun ouder(s) gevoerd teneinde de rust, de veiligheid en het herstel van het beschadigde vertrouwen te herstellen.
Daarnaast wordt een locatie gezocht voor een Jongeren-Ontmoetings-Plek (JOP) die bij buurtbewoners en de jongeren draagvlak heeft. En burgemeester Schrijen wil nog voor de Kerstmis een aantal inloopbijeenkomsten organiseren. Per bijeenkomst worden bewoners uit meerdere straten uitgenodigd, zo is in de bewonersbrief te lezen.
KLIK HIER om de bewonersbrief te lezen.
 
 

← Vorig bericht

G.O.M.V.-brug wordt vrijdag eindelijk geplaatst

Hij of zij komt: de Koninklijk benoemde burgemeester!

Volgend bericht →