Bloemenproject in centrum sneuvelt

Voorpagina » Toerisme » Bloemenproject in centrum sneuvelt

Het versieren van het Valkenburgse centrum met bloemen is gesneuveld. Het project dat vorig jaar werd opgestart, bleek al snel een probleem op te leveren. Door de hitte van afgelopen zomer bleek dat het water geven veel meer tijd in beslag nam dan vooraf was ingeschat.
De gemeente is weliswaar doorgegaan met water geven maar heeft intern berekend hoeveel extra uren en geld dit heeft gekost. “Enkele ondernemers hebben zelf water gegeven met behulp van spullen die de gemeente heeft aangeschaft”, aldus wethouder Vankan. “Echter door het tijdschrijven van de buitendienstambtenaren bleek al snel dat er veel meer tijd nodig was dan geraamd. De gemeenteraad heeft voor het gehele project € 50.000,- uitgetrokken. Die zouden heel snel opgebruikt zijn.”
Vankan staat achter zijn keuze om niet bij te springen met geld of mankracht van de gemeente. “In de diverse kernen en straten in de gemeente hebben bewoners ook bloemenprojecten opgestart. De bewoners geven hier zelf water, indien nodig. Daarom zeg ik: ondernemers kunnen dit ook zelf verzorgen”, zegt Vankan. “Anders zou ik met twee maten meten.”
Vankan heeft de extra inzet uitgerekend, zo lezen we in het collegevoorstel dat naar de raad is gestuurd. “Uitgaande van 2 keer water geven per week kost dit dus een inzet van 56 uur per week, waarbij voor de hanging baskets 2 medewerkers nodig zijn. Bij extreme hitte kan dit oplopen naar 84 uur, een vertienvoudiging in inzet vergeleken met 2017.” De beide medewerkers zijn nodig omdat is voorgeschreven dat een medewerker de trap dient vast te houden. Dat zijn de veiligheidseisen die in de ARBO-wet voorgeschreven zijn”, zegt Vankan.
De ondernemers zijn op de hoogte van het collegevoorstel.
Volgende week woensdag 23 januari wordt het collegevoorstel besproken in de commissie E.F.T.R.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Inwoners mogen zegje doen over 'dossier Polfermolen'

Wandelpad St.Jansbos afgesloten

Volgend bericht →