Voldoende bluswater voor brand in kern Berg

Voorpagina » Toerisme » Voldoende bluswater voor brand in kern Berg

De gemeente Valkenburg aan de Geul staakt het verder onderzoek naar aanvullende voorzieningen voor voldoende bluswater voor de hooggelegen kern Berg. Dat heeft wethouder Carlo Vankan bekend gemaakt.
“De proefboringen in de ondergrond van Berg hebben niets opgeleverd”, aldus Vankan. “In de ondergrond zijn vele mergelgangen aanwezig waardoor het technisch heel lastig is”.
De uitlatingen zijn gedaan in het kader van een onderzoek dat de gemeente en de brandweer hebben gedaan naar oplossingen die in de praktijk hanteerbaar zijn. “In de grond is niet voldoende grondwater aanwezig”, zegt Vankan. “In Maastricht staan grote brandweerwagens met grote watercontainers paraat om bij een grote brand ingezet te worden. En ook beschikbaar zijn voor een brand in Berg. Met deze voorziening achter de hand hebben we met 99% voldoende om branden onder controle te krijgen”.
Bij branden die dagenlang zouden aanhouden, is het nog steeds mogelijk om tijdelijke persleidingen vanuit Geulhem aan te leggen en water uit de Geul te pompen voor de bestrijding van de brand.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Valkenburg aan de Geul hijst de 'Bokkenrijdersvlag'

Openbare vergadering van het Kernoverleg Berg & Terblijt

Volgend bericht →