BOA's gaan extra surveilleren in Broekhem-Noord

Voorpagina » Toerisme » BOA's gaan extra surveilleren in Broekhem-Noord

Per direct worden BOA’s ingezet om in de wijk Broekhem-Noord extra te surveilleren. En over drie weken gaat de straatcoach in de wijk aan de slag. Deze coach gaat in gesprek met de jongeren en de bewoners. Dat schrijft de gemeente Valkenburg aan de Geul in een bewonersbrief.
Afgelopen zaterdag is een bewonersbijeenkomst geweest van bewoners uit vier straten: Rozenstraat, Azaleastraat, Dr.Ariënsstraat, Salviastraat en Hortensiastraat. “De keuze voor deze straten is gemaakt op advies van de politie”, aldus een passage uit de brief.
Voor de toekomst willen bewoners en gemeente een JOP (een Jongeren Ontmoetingsplek) instellen. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst in het Stella Maris College enkele weken geleden. Nog steeds kunnen bewoners zich opgeven om mee te denken. Voor aanmelding: zie de brief.
Het extra toezicht in de wijk is ingesteld vanwege een tragisch incident afgelopen donderdagavond waarbij een 65-jarige man uit de wijk in gevecht geraakte met hangjeugd. De man moest met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd worden en overleed de ochtend er op volgend. Door het incident is er veel onrust in de wijk ontstaan.

← Vorig bericht

Wheels 'n Bites Food Truck Festival op het Walramplein

Recordaantal deelnemers aan 30ste Vierdaagse in Berg

Volgend bericht →