BOA's vinden bij toeval oranje racefietsen terug

Voorpagina » Toerisme » BOA's vinden bij toeval oranje racefietsen terug

Twee Valkenburgse BOA’s kregen vrijdagochtend uit handen van Ron van de Weijer, contactpersoon van CCC Sprandi Polkowice, een wielershirt overhandigd waarop de handtekeningen staan van alle wielrenners die vorige week nog benadeeld werden doordat hun koersfietsen gestolen werden.
De 18 feloranje gekleurde racefietsen van de ploeg werden vorige week gestolen uit een materiaalbus die geparkeerd stond bij hotel Riche. Daags na de ontvreemding werd – eigenlijk bij toeval – de buit aangetroffen in Sibbe. In een grijze bus die geparkeerd stond op een plaats waar rond de race wel eens campers staan. De oplettende BOA’s troffen geen bestuurder aan. maar wel open deuren aan de laadkant. Bij het openen van de deuren en het vervolgens weghalen van een deken, kwamen de oranje fietsen tevoorschijn.
Het is niet de eerste keer dit wielerseizoen dat racefietsen doelwit zijn van het dievengilde. Ook rond onlangs verreden Volta Limburg classic was ook al sprake van het stelen van fietsen. Zover is het niet gekomen. Het is onduidelijk of er dieven zijn aangehouden bij de ontvreemding van de CCC-fietsen.
Vanaf zondag 23 april vertelt BOA Roger Lejeune in TV Valkenburg Vandaag hoe de fietsen werden teruggevonden.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Promoveert Walram naar de derde klasse?

Via Belgica laat Romeinse tijden herleven

Volgend bericht →