BOA’s Valkenburg aan de Geul krijgen wapenstok

Voorpagina » Nieuws » BOA’s Valkenburg aan de Geul krijgen wapenstok

Er komt binnenkort een proef met een korte wapenstok voor buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s). In januari worden boa’s in tien gemeenten uitgerust met dit wapen, laat minister Grapperhaus weten. De proef zal na een jaar worden geëvalueerd. De gemeenten die aan de proef meedoen zijn Alkmaar, Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Hoorn, Leeuwarden, Valkenburg aan de Geul, Velsen, Zandvoort, Zoetermeer en Zuidwest-Friesland. De boa’s die een wapenstok krijgen, moeten eerst een opleiding volgen. Dat schrijft NOS.NL.

Burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg aan de Geul wil dat BOA’s zo snel mogelijk een wapenstok en pepperspray bij zich gaan dragen. Niet alleen in Valkenburg aan de Geul, maar in het hele Heuvelland. “Ze hebben recht op een stukje zelfverdediging”, zei hij in juni van dit jaar in een tv-interview met L1.

Afgelopen zomer toonde minister Grapperhaus zich al gevoelig voor de massale wens van veel handhavers voor meer verdedigingsmiddelen. Hij werkt nu aan nieuwe regels voor de uitrusting van boa’s.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Werkzaamheden aan perron station Valkenburg

Polfermolenverhaal blijft draaien om miljoenen euro’s

Volgend bericht →