Bokkenweken van start met 'Kernenbattle'

Voorpagina » Toerisme » Bokkenweken van start met 'Kernenbattle'

Zondag gingen de Valkenburgse Bokkenweken van start met een Kernenbattle. Bij de Geulpoort werd dit behendigheidstreffen gespeeld. Deelnemers aan de battle kwamen uit de diverse kernen van Valkenburg aan de Geul.
De middag begon met een rondgang van de Jonge Nobele schutterij gevolgd door de Jonkheid Boete de Poort en een p[latte kar met daarop het eerste vaatje Bokbier door het centrum. Bij terugkomst bij de Geulpoort werd het eerste vaatje aangeslagen en kreeg iedereen die deelnam aan de Kernenbattle zijn/haar biertje.
Vervolgens werden diverse spellen in behendigheid uitgevoerd zoals het ophalen van Geulwater en dit over een traject lopen zonder veel water te morsen. De kern met het meeste overgebrachte water was winnaar van dat onderdeel. En langs het principe van het vroegere tv programma ‘Spel Zonder Grenzen’ werd verder gespeeld.
De Valkenburgse Bokkenweken is een evenement dat de historische, culturele en culinaire initiatieven in Valkenburg aan de Geul omarmt en is een initiatief van het Valkenburgs Ondernemers Collectief (VOC), Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de Valkenburgse Attracties en VVV Zuid Limburg, in samenwerking met de Gemeente Valkenburg aan de Geul, Rabobank Valkenburg en Leeuw bier.
Foto’s Carla Honings, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Eerste drie-punter voor vrouwen Sibbe/Geuldal

Open brief CDA over de zorgpremie

Volgend bericht →