Bomen omgewaaid tijdens zware regenbui

Voorpagina » Toerisme » Bomen omgewaaid tijdens zware regenbui

De brandweer van Valkenburg aan de Geul werd zaterdagmiddag tweemaal ingezet bij zgn. stormschade na een flinke hoosbui. Op de Cauberg en aan de Emmaberg waaiden bomen om.
Sibbe
Maar ook voor ‘kleiner leed’ werd vandaag de brandweer gebeld. “Een bewoner in Sibbe ontdekte dat zijn kelder met water volstroomde als gevolg van een breuk in de waterleiding. Omdat het een uur kon duren voor WML ter plaatse was, hebben wij in de tussentijd de kelder leeggepompt om de schade zoveel mogelijk te beperken. Nadat de monteur van WML was gearriveerd, zat ons werk erop. De overbuurman had ons ondertussen voorzien van koffie”, aldus de brandweer.
Stormschade op Cauberg en Emmaberg
Op beide plekken waren er tijdens de pittige bui van zaterdagmiddag twee bomen omgewaaid en werd de rijbaan gedeeltelijk geblokkeerd. Beide bomen werden door de brandweer in stukken gezaagd zodat er geen gevaar of hinder meer was voor het verkeer. Het uiteindelijke opruimwerk deden de medewerkers van de gemeente die daarvoor onder meer een vrachtwagen met een grijper tot hun beschikking hebben.
Foto’s brandweer Valkenburg aan de Geul


 

← Vorig bericht

Boekpresentatie en lezing ‘Het paradijs op aarde’ uitgesteld

Extreem zachte februarimaand

Volgend bericht →