Bomen ringen en kappen in Schaelsbergbos Walem

Voorpagina » Toerisme » Bomen ringen en kappen in Schaelsbergbos Walem

In een grensoverschrijdend project gaat Natuurmonumenten deze zomer aangeven welke bomen gekapt gaan worden. Mogelijk worden ook een aantal bomen geringd op plekken waar geen machines bij kunnen komen. De te kappen bomen zijn straks herkenbaar aan de rode stippen.
Door het ringen sterven de acacia’s langzaam af en maken op termijn plaats voor andere boomsoorten. Deze geringde bomen staan steeds op afstand van wandelpaden en routes zodat er geen gevaar is voor bezoekers. Deze dode bomen bieden weer kansen voor schimmels en insecten en leveren op deze wijze weer  een bijdrage voor de natuur.
De kap van bomen die zijn gemerkt zal komende winter plaatsvinden. Door natuurlijke verjonging zullen inheemse boomsoorten spontaan het gat dichten. Door deze werkzaamheden, die in het project Life Pays Mosan met een bijdrage van Europa en de provincie Limburg mogelijk zijn gemaakt,  is er weer een natuurlijker en levendiger bos.
De maatregelen worden door Natuurmonumenten met zorg uitgevoerd, maar leveren in een deel van het jaar extra verkeer op.
Met infoborden wordt u geattendeerd op de maatregelen.

← Vorig bericht

Geen gratis parkeren in parkeergarage Aan de Kei

Theater Piepmuis neemt afscheid

Volgend bericht →