Bomenkap-motie Rijksweg aangehouden.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Bomenkap-motie Rijksweg aangehouden.

Woensdag uitspraak bestuursrechter.SP, PPGV en VVD dienden maandagavond tijdens de raadsvergadering een gezamenlijke motie in tegen de kap van 16 eikenbomen langs de Rijksweg in Vilt/Berg. De kwestie is door omwonenden aangekaart bij de bestuursrechter die woensdag 15 febr. uitspraak zal doen over de rechtmatigheid van de uitgegeven kapvergunning.

Er ontstond een levendige discussie in de raad over mogelijke alternatieven zoals snoeien, verplaatsen finishlijn of het gebruik van een hoogwerker.

Het CDA, bij monde van Math.Knubben, had bij de motie een ‘goed gevoel’ terwijl coalitiegenoot AB, Wim Weerts, er fijntjes op duidde dat de kwestie nog steeds onder de rechter ligt. Burgemeester Eurlings nam de mogelijkheid om in de discussie in te grijpen.

"Ik ontneem u niet het woord maar wil U toch vragen pas op de plaats te maken vanwege de naderende uitspraak van de rechter in deze".

Peter Visser (SP) is bang dat de kap toch doorgaat als de voorlopige voorziening wordt afgewezen. Hij liet dit duidelijk merken.

Foto Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2011/2012

← Vorig bericht

Jan Vermeer beëdigd als nieuw VVD-raadslid.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →