Boom over rails in Oud-Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Oud Valkenburg » Boom over rails in Oud-Valkenburg.

HH. Nicolaas- en Barbarakerk onder water gelopen.Tijdens het hevige noodweer van vanavond is een boom op de rails ter hoogte van de Däölkesberg in Oud-Valkenburg terecht gekomen. De Valkenburgse brandweer is met drie brandweerwagens bij het station van Schin op Geul gearriveerd tegen 19.15 uur. Vandaar liepen de brandweermannen met het gereedschap richting spoorwegovergang Däölkesberg.

Veolia laat weten dat het treinverkeer in beide richtingen gestremd is tussen half 8 en half 10 vanavond.
Update 21:49 uur: treinverkeer tussen Valkenburg en Heerlen weer hervat.

In Valkenbureg centrum is de HH Nicolaas- en Barbarakerk onder water gelopen. Het regenwater kwam via het noordelijke gedeelte van de kerkstraat de kerk binnen. Pastoor Jansen was niet aanwezig. "Normaliter als zo’n onweer gemeld wordt plaats ik altijd een plank voor die deur betreffende deur. Maar ik was niet in Valkenburg. Nu gaan we de boel snel schoonmaken. Het ergste is nog de stank die in de kerk hangt", aldus een ontdane pastoor.

Ook het Walramplein kreeg in korte tijd heel veel water ter verwerken. Het plein en de omliggende straten stonden blank. Cora Stevens woont er en heeft foto’s ingestuurd.

In de Koningswinkelstraat in Broekhem stroomde het water als eenbeek door de straat. Bewoners probeerden riollputten open te krijgen om het regenwater snel afgevoerd te krijgen. De foto’s zijn van Jo Steijns.

Op veel plaatsen zijn kelders onder water gelopen.

← Vorig bericht

VV Walram start seizoen in bekertoernooi.

Definitieve monumentenvergunning voor Ruïne.

Volgend bericht →