Schoolgebouw Broekhem toch weer in gebruik

Voorpagina » Toerisme » Schoolgebouw Broekhem toch weer in gebruik

Het voormalige basisschoolgebouw aan de Bosstraat in Broekhem wordt weer in gebruik genomen. Per 1 mei gingen de scholieren naar de basisschool in de Plenkertstraat en kwam het verouderde gebouw leeg te staan. Inmiddels is het opgeknapt. Het Stella Maris College haakte direct in op de ontstane situatie waarbij de Broekhemse basisschool fuseerde en introk in de basisschool ‘De Valkenberg’ in de Plenkertstraat en bracht 50 leerlingen onder in de Bosstraat.
Tijdens dit nieuwe schooljaar 2016-2017 volgen er een kleine 600 leerlingen op kleinschalige en moderne wijze onderwijs in de vestigingen Valkenburg en Meerssen. Dat zijn bijna 70 leerlingen meer dan vorig schooljaar!
In de nieuwe locatie aan de Bosstraat is een ruimte gecreëerd waar 50 brugklasleerlingen op een volkomen andere manier begeleid worden. Er wordt niet meer  gewerkt met een lesrooster, klaslokalen en de gebruikelijke boeken maar met moderne technische hulpmiddelen. De leerling krijgt zelf veel meer inbreng. Via gepersonaliseerd leren kan de leerling zelf bepalen wanneer en met wie en met welke hulp hij de leerdoelen realiseert.
De gemeente Valkenburg aan de Geul werkte mee aan de invulling van deze nieuwe situatie. Wethouder Bert Dauven van Onderwijs is zeer verheugd over het toenemend aantal leerlingen bij Stella Maris in Valkenburg: “Dankzij het uitstekende en moderne onderwijs kiezen steeds meer jongeren uit de regio voor het Stella Maris College in Valkenburg. Ik ben bijzonder trots op de prestaties van deze school. Daarom hebben we ook alle medewerking verleend zodat de school kan uitbreiden met de locatie aan de Bosstraat.”
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Onverwacht vertrek Fer van Melsen bij Walram

Meerssen houdt vergadering over samenwerking

Volgend bericht →