Bouwwerkzaamheden Langen Akker liggen stil.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Bouwwerkzaamheden Langen Akker liggen stil.

Oplossing? Bodemprocedure bij Raad van State.Door een uitspraak van de Raad van State in Den Haag zijn de bouwwerkzaamheden aan de Langen Akker in Berg en Terblijt stilgelegd. Sjef Ubaghs Installatietechniek heeft een voorlopige voorziening aangevraagd en is in het gelijk gesteld.
Jos Ubaghs, directeur, zegt desgevraagd dat hij in de toekomst geluidsproblemen verwacht met de bewoners van het te bouwen appartementencomplex. "Wij hebben hier een assemblagehal. Wij hebben een hinderwetvergunning gekregen en zien door deze bouw beperkingen van onze mogelijkheden".

De Bergse woningstichting wordt met een probleem en een flinke extra kostenpost opgezadeld door deze uitspraak. Om de bouwactiviteiten weer te hervatten zal in een bodemprocedure bij de Raad van State een nieuwe beoordeling van de omgevingsvergunning plaatsvinden.
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft in deze thans geen bemiddelende rol, zo laat de woordvoerder weten.
Het geldende bestemmingsplan biedt teveel mogelijkheden waardoor toekomstige problemen kunnen ontstaan indien er bouwkundige uitbreidingen gaan plaatsvinden. Dat zegt de Raad van State in haar uitspraak.

Sinds begin mei werd er gebouwd aan het appartementencomplex langs de Langen Akker. Het werd aangekondigd als de laatste mogelijkheid voor nieuwbouw voor senioren in de kern Berg. Nu zijn door deze uitspraak de bouwactiviteiten voor enige tijd opgeschort. Het is niet te zeggen voor hoelang.

Woningstichting Berg en Terblijt had deze uitspraak niet verwacht, deelde Jan Spaans, secretaris van de stichting mee. "Wij gaan eerst de uitspraak bestuderen en daarna bekijken hoe een en ander aan te pakken om tot een oplossing te komen. We gaan zo snel als mogelijk in overleg met de gemeente Valkenburg aan de Geul. We grijpen alles aan om de zaak weer vlot te krijgen". KLIK HIER om de uitspraak te lezen.

Foto’s archief Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Géén achteruitgang kwaliteit zorg door bezuinigingen.

Hartaanval? Gebruik de A.E.D.

Volgend bericht →