Brede school en woningen op terrein in de Plenkertstraat

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Brede school en woningen op terrein in de Plenkertstraat

Dinsdagmorgen 17 oktober 2006 maakte het College van B&W, bij monde van burgemeester drs. C. Nuijtens, bekend dat er op de locatie Geulhal een brede school ontwikkelt wordt met een 6-tal grondgebonden woningen en 10-tal appartementen.
Daarmee is een voor alle partijen aanvaardbare oplossing gevonden. Het voorstel wordt op maandag 30 oktober bediscussieerd in de Gemeenteraad.
In het voorstel wordt het Stella Maris college, dat nu nog in Broekhem Noord gesitueerd is, verplaatst naar de Geulhal locatie. Daarbij zal de Valkenburgse vestiging van de Heuvelland Bibliotheken ook naar deze locatie verhuizen.
De daarmee opengevallen ruimten zal door 3W bebouwd worden met woningen. Daarmee wordt een “win-win situatie” voor alle partijen gecreëerd.
Ook voor de leden van de Vereniging Mooi Geulzicht. Zij vertrouwen op de gemaakte afspraken voor handhaving en het leefbaar houden van de omgeving. De vereniging spreekt namens 85% van haar leden.
Het gehele plan gaat € 6,8 miljoen kosten incl. € 500.000 voor een verbouwing van de Polfermolen. “De brede school is een filosofie om, met behoud van de zelfstandigheid, samen te werken”, aldus Nuijtens.

← Vorig bericht

De Sjinse Schravel Tocht ook dit jaar weer uitverkocht

Zeer drukke en gezellige Bokkemèrt

Volgend bericht →