Brief aan de inwoners

Voorpagina » Nieuws » Sport » Brief aan de inwoners

De gehele brief die iedere inwoner van Valkenburg aan de Geul heeft ontvangen.Valkenburg aan de Geul, juni 2006
Betreft: maatregelen rondom de Tour de France.
Geachte heer/ mevrouw,
Op dinsdag 4 juli 2006 is het zover. Dan komt de Tour de France naar Valkenburg aan de Geul. Op deze dag is de gemeente finishplaats van de 3e etappe die vertrekt vanuit het Luxemburgse Esch-sur-Alzette. Dit gratis toegankelijke wielerevenement met alleen maar topwielrenners zal naast de gemeente Valkenburg aan de Geul ook de Zuid-Limburgse gemeenten Margraten, Gulpen-Wittem en Voerendaal aandoen. Een bijzondere
promotie voor Zuid-Limburg en dan vooral voor de gemeente Valkenburg aan de Geul. Onze gemeente kan zich voor een breed internationaal publiek prachtig profileren als Wereldwielerstad, Toeristenplaats en Wellness- gemeente. Met. de Touraankomst op 4 juli in combinatie met de Tourtocht en het Muziekfeest op 3 juli zullen dit prachtige dagén worden. Als burgemeester hoop ik dat u als inwoner of ondernemer er samen met de
bezoekers twee onvergetelijke dagen van gaat maken en wens ik u alvast veel plezier in Wereldwielerstad Valkenburg aan de Geul.
U kunt wellicht enig ongemak ondervinden van deze 3e etappe van de Tour de France. Samen met de organisatie en de politie proberen we er echter alles aan te doen mogelijke overlast zoveel mogelijk te beperken. De maatregelen die worden getroffen, hebben voornamelijk een verkeersbeperkend karakter. In deze brief informeren wij u over de belangrijkste aandachtspunten. Bezoek ook onze website www.valkenburg.nl (Tour de France-button) voor meer informatie. Op deze website vindt u ook een lijst met veelgestelde vragen. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u bellen met ons infonummer: 043- 6043184.
Het parcours
De lengte van het parcours over Nederlands grondgebied bedraagt 33,4 kilometer. Het gaat om de volgende straten: Valkenburgerweg, Panhuis, strucht, Oud-Valkenburg, Oud-Valkenburgerweg, Neerhem, Berkelplein, Burgemeester Henssingel, Oosterweg, Reinaldstraat, Kon. Julianalaan, Oranjelaan, Wilhelminalaan, Grendelplein, Cauberg en Rijksweg. Op de website www.valkenburg.nl vindt u de exacte route inclusief
verwachte doorkomsttijden. Direct na de doorkomst van de renners worden de wegen schoongemaakt en het afvalopgeruimd dat op de naastgelegen percelen is terecht gekomen.
Verkeersbeperkingen
Het parcours wordt op 4 juli om 12.00 uur afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. U wordt via borden of verkeersregelaars omgeleid. Met uitzondering van het gebied rondom de finish tussen Berg en Vilt zal de route anderhalf uur na de doorkomst van de renners weer worden geopend voor al het verkeer. Houdt u dus rekening met een verminderde bereikbaarheid tussen 12.00 uur en circa 18.00 uur. Verder dient u de gehele dag rekening te houden met vertragingen en/of verkeershinder door de te verwachten drukte. De Rijksweg tussen Berg en Vilt wordt op 4 juli om 00.00 uur afgesloten en om 22.00 uur weer opengesteld voor al het verkeer. Ondernemers dienen rekening te houden met bevoorradingen en hun leveranciers hiervan op de hoogte te stellen. Nooddiensten hebben altijd doorgang.
Parkeren
Er mogen geen auto’s worden geparkeerd op of aan de doorkomstroute van de renners. U wordt daarom vriendelijk verzocht uw auto een aantal straten verwijderd van het parcours te parkeren. Voertuigen die toch langs de route worden aangetroffen worden op uw kosten verwijderd. Er worden enkele voertuigen stand-bye gehouden voor het wegslepen van hinderlijk geparkeerde voertuigen, zowel op het parcours als op belangrijke routes voor hulpdiensten.
Aangepaste dienstregeling openbaar vervoer
Diverse buslijnen zullen op 4 juli hinder ondervinden van de Touraankomst. Wij vragen uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie. De lijnen rijden tussen 10.00 en 20.00 uur een aangepaste dienstregeling. De busmaatschappijen zullen al het mogelijke doen om de problemen voor u zo minimaal mogelijk te houden.
Voor specifieke informatie over de diverse buslijnen: kijk op www.valkenburg.nl of in de StadHuis-pagina van het Heuvelland Aktueel van week 25.
Afvalinzameling
Ook is het niet toegestaan om vuilniszakken, GFT -of vuilniscontainers en dozen met oud papier langs de openbare weg te plaatsen i.v.m. de veiligheid van de renners. Worden deze voorwerpen aangetroffen, dan worden ze weggevoerd op uw kosten. Het ophalen van restafval (witte zak) en GFT voor en tijdens de Tour de France is gewijzigd. Het ophaalschema ziet er als volgt uit:
Maandag 3 juli 2006: Broekhem Noord, Emmaberg, De Heek, Hekerbeek en Walem komt te vervallen. Het afval wordt ingezameld op zaterdag 1 juli 2006.
Dinsdag 4 juli 2006: Sibbe, IJzeren en Valkenburg kern komt te vervallen. Het afval wordt ingezameld op zaterdag 8 juli 2006.
Dranghekken
Om de weg vrij te houden voor de renners, komen aan weerszijden van de weg dranghekken. In Valkenburg wordt de hele route afgezet met hekken. Vanaf het Geulpark tot Berg en Terblijt. Zodra de karavaan voorbij is gekomen worden de maatregelen zo spoedig mogelijk afgebouwd.
Ondernemers
Gelet op het uitstralingseffect van de wielerevenementen in Valkenburg aan de Geul over de gehele wereld is het begrijpelijk dat u als ondernemer langs de route uw bedrijf extra aandacht wilt geven. De gemeente krijgt dan ook vele vragen van ondernemers over wat ze wel en niet mogen rond de Touraankomst op 4 juli en het EK Wielrennen op 15 &. 16 juli. De regel is heel simpel: u kunt uw bedrijfsactiviteiten gewoon uitvoeren zoals u normaal ook doet. Afwijkingen als het gebruik van statafels, reclamedragende vlaggen, televisieschermen, kraampjes, merchandising, publiekscatering en dergelijke zijn niet toegestaan.
De detailhandel in de kernen Valkenburg, Berg en Vilt blijven gewoon bereikbaar voor het winkelende publiek. Alleen na 12.00 uur niet meer voor het gemotoriseerde verkeer. Detailhandelzaken mogen op dinsdag 4 juli al om 06.00 uur worden geopend.
Meer informatie
De uitgebreide informatie over de Tour de France, een kaart van het parcours, side events en alle verkeers- en veiligheidsmaatregelen kunt u nog eens nalezen op www.valkenburg.nl (Tourbutton).
Als burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul vertrouw ik erop dat u begrip zult hebben voor de maatregelen die wij moeten nemen om de Tour de France goed en veilig te kunnen ontvangen. Ik ga ervan uit dat u, net als ik, er trots op bent dat de Tour de France op 4 juli 2006 de gemeente Valkenburg aan de Geul aandoet.
Met vriendelijke groet,
Constant Nuijtens
Burgemeester

← Vorig bericht

Esch-sur-Alzette – Valkenburg aan de Geul 216.4 km

Omloop van valkenburg aan de geul

Volgend bericht →