Bronk trok veel publiek, route werd ingekort.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Bronk trok veel publiek, route werd ingekort.

Grof geschut beëindigde de Bronk in het centrum.De tweejaarlijkse ‘grote Bronk’ van de HH Nicolaas- en Barbaraparochie trok veel publiek. De processie verliep via een aangepaste route. Het wandelpad langs de Ruïne, de Dwingel, was drie voor de Bronk op last van de gemeente afgesloten i.v.m. instabiele keermuur. De route werd verlegd en trok via de Muntstraat, onder de Grendelpoort door, richting Plenkertstraat en Halderpark.

Op het plein voor de ‘oude kerk’ werd zondagochtend gebruikt als nieuwe rustplaats. Het buurtcomité had het rustaltaar voor de absis van de kerk opgesteld. Het geloofsmoment in de open lucht trok heel veel bekijks.
Grof geschut beëindigde de Bronk in het centrum
In het Halderpark schoot de Jonge en Oude Nobele Schutterye van Valkenburg de ‘Bronk’ uit en gaf daarmee het startschot voor de viering van de jaarlijkse kermis. De schutterij schoot 21 kamers en een harde knal vanaf het geschut 1842.

Het geschut trok veel bekijks van toeristen. Ondanks de afzetting bij de ingang van het Halderpark probeerden toeschouwers toch langs het geladen kanon het park binnen te lopen. Ze werden uit veiligheidsoverwegingen teruggestuurd. De laatste kanonslag was een luidde en veroorzaakte nogal wat druklucht, als je dichtbij stond.
Brunssumse kloosterzusters liepen mee in de Bronk

Een drietal zusters in blauwe gewaden liep zondagochtend mee in de Bronk door het centrum van Valkenburg. Het waren drie zusters van dezelfde congregatie als de zusters van Regina Pacis aan de Oud-Valkenburgerweg.

Dit drietal mag, in tegenstelling tot hun geloofsgenoten in Valkenburg, naar
buiten. De organisatie van de Bronk is doende de zusters van Regina Pacis
over 2 jaar mee te laten lopen.

Foto’s en videos Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

KLIK HIER om de video te starten van het geloofsmoment bij het rustaltaar bij de oude kerk te zien KLIK HIER om de video te starten van het begin van de H.Mis in het Halderpark.

Het duurt enkele seconden voordat de video’s gestart worden.

← Vorig bericht

NIEUW !!! Kinderserie op Tv Valkenburg.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →