Brug over Geul wordt volgend jaar geplaatst

Voorpagina » Toerisme » Brug over Geul wordt volgend jaar geplaatst

De brug over de Geul nabij Schin op Geul zal in de loop van volgend jaar geplaatst worden. Dat beloofde wethouder Carlo Vankan op vragen van het CDA. De brug is onderdeel van het zogenaamde fietspadenplan van het GOMV-project van de provincie Limburg en diverse gemeenten. Eerder berichtte TV Valkenburg over de nog niet gerealiseerde overbrugging van de Geul. Al drie jaar wordt beloofd dat het bruggetje over de Geul achter de Drie Beeldjes richting Schin op Geul geplaatst zou worden.
Ondanks deze toezegging kon Vankan op de gedetailleerde vragen een eenduidig en duidelijk antwoord geven omdat de projectleider van de provincie dinsdag jl. niet bereikbaar was voor de beantwoording. Toch had Vankan nog goed nieuws te melden inzake dit project. “Ik heb laatst een goed gesprek gehad met mijn college van Grootheest (van Maastricht), projectleider provincie en ambtenaar Bernhard Katerberg (van de gemeente Valkenburg aan de Geul). Daarin is met elkaar afgestemd wat van elkaar verwacht wordt, wie wat moet doen terwijl de planning in concept klaar is”. Vankan kon de commissie S.O.B. meedelen dat de definitieve vergunning is verleend en de aanbesteding de deur uit is. Hij verwacht dat die aanbesteding vlak voor kerstmis dit jaar afgerond zal zijn, zodat in maart 2017 (indien het weer het toelaat) gestart kan worden met de overbrugging.
In het verdere verloop van 2017 zal de brug over de Geul klaar zijn. Op een vaste datum kon en wilde Vankan niet ingaan.
Archieffoto Hein Reuters, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Hele buitengebied is hondenlosloopgebied

Horecagelegenheid Geulpoort dicht

Volgend bericht →