Buitenbios en uitvoeringen in het Openluchttheater Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Buitenbios en uitvoeringen in het Openluchttheater Valkenburg

Programma week 32 ( 7-8 / 13-8)

De filmvoorstellingen starten telkens om 22:00 uur. Kaarten voor de Buitenbios kunt U reserveren op de website: www.theatervalkenburg.nl of via de informatie- en reserveerlijn: 043-6012581. ad € 3,50 pp.

Bij slecht weer gaan de voorstellingen door in de overdekte bios met maar een beperkt aantal zitplaatsen.

Voorverkoopkaarten zijn te verkrijgen bij het VVV-kantoor aan het Theodoor Dorrenplein te Valkenburg.

De keuze van de stemmers op de site resulteerde in twee wel heel uiteenlopende films deze week in het Openluchttheater. Stemmen op films kan nog steeds via de internetsite : www.theatervalkenburg.nl. Bij slecht weer gaan de filmvoorstellingen door in de grot van het Openluchttheater. Omdat we dan slechts 50 zitplaatsen hebben is tijdig reserveren zeker aanbevolen.

Woensdag 9 augustus : “Saw 2” Aanvang 22.00 uur entree 3,50 euro

Jigsaw (Tobin Bell), de geniale psychopaat, is terug! Hij heeft dit keer acht slachtoffers opgesloten in een kelder vol dodelijke valstrikken. Ze moeten vechten voor hun leven. De klok tikt onverbiddelijk. De politie is Jigsaw meteen op het spoor, maar al snel blijkt z’n arrestatie een onderdeel te zijn van z’n sadistisch spel. Wanneer detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) ontdekt dat z’n zoon ook in de kelder zit, wordt hij gedwongen om het spel mee te spelen. Jigsaw heeft niks te verliezen Eric des te meer.

Zaterdag 10 augustus “The Passion of the Christ” 22.00 uur entree 3,50 euro

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de aanvechtingen van Satan. Verraden door zijn leerling Judas Iskariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem, waar de leiders van de Farizeeën hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

Jezus moet voor Pilatus verschijnen, de Romeinse gouverneur van Palestina. Pilatus krijgt de beschuldigingen van de Farizeeën te horen. Omdat hij zich bewust is van het risico van een hoogoplopend politiek conflict richt Pilatus zich tot Koning Herodes. Herodes stuurt Jezus terug naar Pilatus en die legt de beslissing neer bij het volk, dat mag kiezen tussen Jezus en de crimineel Barrabas. De menigte kiest ervoor Barrabas vrij te laten en Jezus tot de dood te veroordelen.

Jezus wordt overgedragen aan de Romeinse soldaten en wordt vervolgens gegeseld. Onherkenbaar door de mishandelingen wordt hij voor Pilatus gebracht, die hem opnieuw aan het volk toont alsof hij wil zeggen: ‘Is het nog niet genoeg zo?’ Dat is het niet, en terwijl Pilatus zijn handen wast in onschuld, geeft hij zijn manschappen het bevel de wens van het volk uit te voeren.

Jezus zal worden gekruisigd. Maar eerst moet hij zijn kruis door de straten van Jeruzalem naar de berg Golgotha torsen. Op de berg wordt Jezus aan het kruis genageld en ondergaat hij zijn laatste verzoeking; de angst dat hij door zijn Vader in de steek is gelaten. Hij overwint zijn angst en zegt dan: “Vader, in uw handen leg ik mijn geest.”

De film is gesproken in Aramees en Latijn met Nederlandse ondertiteling.

Laatste loodjes voor Inferno

Remake van succesmusical komt er aan

De voorbereidingen voor de remake van de succes-musical komen langzaam maar zeker in de eindfase. Decorbouwers en theatertechnici werken de klok rond om alles op tijd klaar te krijgen voor de première die op 18 augustus voorzien is.

Het is niet de eerste keer dat muziektheater Heuvelland deze musical op de planken brengt. Wel is het stuk volledig om geschreven en bewerkt tot een aktueele en hedendaagse musical waarin recente ontwikkelingen op het vlak van de wereldpolitiek verwerkt zijn. Maakte Muziektheater Heuvelland de laatste jaren met name naam op het gebied van lichtzinnige musicals en kluchten, dit jaar gaat het roer om. Inferno laat zich het best typeren als een thriller.

“een jong koppel : Michael en Andrea, melden zich nietsvermoedend aan voor deelname aan een real-life spelshow. In deze show krijgt Michael de kans zich te bewijzen binnen een grote multinational. Ze zullen dag en nacht gevolgd worden door camera’s. Wat de twee jong geliefden niet in de gaten hebben is dat ze in de macht zijn van de duivel zelf. We zien hoe Michael’s karakter als snel 180 graden omslaat wanneer hem de verleidingen die horen bij een glanscarriere worden voorgehouden. “Hoe ver ben jij bereid te gaan voor succes”, is de vraag die centraal staat.

Inferno wordt gespeeld door een kleinere cast dan men van Muziektheater Heuvelland gewent is 12 zangers en dansers brengen het verhaal tot leven. Dit gaf de kans om meer werk te maken van choreografie en diepgang in spel. Het resultaat mag er zijn. In de eerste versie mocht Inferno al vele positieve reacties ontvangen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze herschreven versie nog vele malen mooier, meeslepender en spannender is.

De première van Inferno is op 18 augustus. Speeldata zijn 19,24,25 augustus en 2 en 3 september. Kaarten kosten 10 euro en de voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Gezien de enorme ruimte die de (video)techniek in deze show opslokt is het aantal plaatsen beperkt. Wij adviseren dan ook om tijdig te reserveren.

← Vorig bericht

Zomermarkt in Walem

Volleybalvereniging S.E.C. hervat op 14 aug. de trainingen

Volgend bericht →