Burendag in Broekhem-Noord met garageverkoop

Voorpagina » Toerisme » Burendag in Broekhem-Noord met garageverkoop

Zaterdag 22 september wordt Broekhem-Noord gezelliger gemaakt door een garageverkoop in het kader van “Burendag 2018”. Dit burgerinitiatief wordt georganiseerd voor jong en oud tussen 11 en 16 uur. De garageverkoop is op eigen terrein, oprit, voortuin of garage waarbij nog bruikbare maar overbodige spulletjes te koop worden aangeboden.
Er is een wandelroute van alle deelnemende adressen aan de garageverkoop samengesteld. De route zal op de dag zelf  te verkrijgen zijn op de hoek Ariënsstraat/Jasmijnstraat. Op deze plek zal burgemeester Schrijen de burendag/garageverkoop om 11.00 uur feestelijk openen. Dit is ook de plek waar buurtbewoners kunnen stoppen voor een gratis kop thee of koffie met een stukje vlaai (zo lang de voorraad strekt).
Er wordt die dag door de Stadsnomaden uit Maastricht ook een try-out geplaatst van een semi half pipe om te inventariseren of een toekomstig skatepark in de wijk realiseerbaar zou kunnen zijn. Alle kinderen worden hiervoor uitgenodigd. Neem je step, fiets, skateboard of skates mee en kom tussen 11.00 en 16.00 uur gezellig skaten. Kom naar de Keelstraat. Ieder kind krijgt hier iets te drinken en een versnapering (zolang de voorraad strekt). De straatcoaches zullen hierbij aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. 
De dag hierna zal een enthousiast team van zwerfafvalprikkers door de buurt lopen om de straten er weer piekfijn te krijgen.
De garageverkoop kan een eerste stap zijn naar toekomstig te organiseren activiteiten, bijvoorbeeld de heroprichting van de kinderkermis in Broekhem-Noord, de organisatie van een straatspeeldag. En wellicht in de verdere toekomst een hernieuwde oprichting van een Kernoverleg Broekhem-Noord. 
  
 

← Vorig bericht

Fontein in Eliasstraat

Programma VHV Sjinborn

Volgend bericht →