Burengevoel stijgt tijdens Burendag

Voorpagina » Toerisme » Burengevoel stijgt tijdens Burendag

“De op zaterdag 22 september georganiseerde garageverkoop tijdens Nationale Burendag was niet zo druk bezocht als gehoopt. Er werden geen megaomzetten gedraaid, maar het burengevoel steeg. En daar ging het uiteindelijk om”, aldus organisator/initiatiefneemster Gerrie Claessens.

pastoor Burger, Sterre Deurenberg, burgemeester Schrijen

De dag begon zonnig met het feestelijk doorknippen van het openingslint door burgemeester Jan Schrijen samen met Sterre Deurenberg. Zij is één van de beide jonge meisjes die zich afvroegen of het op termijn mogelijk zou kunnen zijn om een klein skatepark te realiseren in Broekhem-Noord. Hierna bezocht de burgemeester diverse garageverkoopadressen om vervolgens in de Keelstraat naar ‘De Stadsnomaden’ uit Maastricht te kijken. De groep was op bezoek met hun skatekaravaan. Er was veel belangstelling voor hun skatedemonstraties. De ‘mini skate ramp’ werd druk bezocht. De straatcoaches Andy en Mike hielden een oogje in het zeil. Bovendien inventariseerden zij of er genoeg animo is voor een mogelijke permanente skatevoorziening. Indien het zover komt, zal dit in overleg met de aanwonenden overlegt worden.

De garageverkoop blijkt dat de eerste stap naar toekomstig te organiseren activiteiten, vindt Gerrie Claessens. “Er zijn zelfs al een aantal personen die interesse hebben in een vorm van Buurtoverleg. En wie weet, komt er van het een het ander.”
Heeft u ook interesse om mee te denken, te plannen en te organiseren? Meld u zich dan bij Gerrie Claessens via het mailadres buurtoverlegbroekhemnoord@gmail.com
Foto’s: Mario van Rijt, Mohawk Photography


 

← Vorig bericht

TV Gids vanaf 23 september

S.E.C. teams gaan winnend van start

Volgend bericht →