Burgemeester Nuytens overhandigt opbrengst Lichtjesactie

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Burgemeester Nuytens overhandigt opbrengst Lichtjesactie

De actie werd gehouden tijdens de kerstmarkt in de FluweelengrotOp dinsdagmiddag 19 december maakt burgemeester Nuytens van Valkenburg aan de Geul de eindstand van de Lichtjesactie voor Ronald McDonald Kindervallei bekend. Samen met kinderburgemeester Stan Ackermans en drie kinderwethouders overhandigt hij bij de kerstboom in de Gosewijnstraat de opbrengst symbolisch aan Thea Coolen, manager Ronald McDonald Kindervallei.
De actie ‘Lichtjes voor de Kindervallei’ vindt van 17 november tot en met 19 december plaats tijdens de Kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg. Bezoekers kunnen bij de stand van de Kindervallei een set van vijf waxinelichtjes kopen, waarvan de opbrengst bestemd is voor Ronald McDonald Kindervallei. Voor elke verkochte set lichtjes gaat symbolisch een lampje branden in de grote kerstboom in de Gosewijnstraat in Valkenburg.
Vrijwilligers
De stand van Ronald McDonald Kindervallei in de Fluweelengrot is gedurende de hele actieperiode bemand door een grote groep betrokken vrijwilligers, die op één of meerdere dagen waxinelichtjes hebben verkocht.
Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg aan de Geul is het eerste Europese Ronald McDonald Huis bij een revalidatiecentrum. Hier kunnen gezinnen met een gehandicapt kind straks in een sprookjesachtige omgeving logeren, vakantievieren, of even een paar uurtjes tot rust komen, vlak bij revalidatiecentrum Franciscusoord. Naar verwachting kan de Kindervallei medio 2007 zijn eerste gasten verwelkomen.
Foto: Jo van Aken, Tv Valkenburg © 2006

← Vorig bericht

Antwoord van het College op brief Wellnessplannen Wesley

De toestand van het oefenveld van vv.Walram

Volgend bericht →