Burgemeester staat achter B.O.A.'s, de entertainer is teleurgesteld

Voorpagina » Toerisme » Burgemeester staat achter B.O.A.'s, de entertainer is teleurgesteld
Een door de stichting Kerststad ingehuurde entertainer wordt door de B.O.A.’s afgekapt en weggestuurd. Dat was de situatie die zich heeft voorgedaan tijdens de kerstparade in de Grotestraat-centrum. De VVD-fractie heeft de situatie voorgelegd tijdens de rondvraag van de raadscommissie ABA die maandagavond werd gehouden.
“Wat gebeurt daar”, legt burgemeester Schrijen uit in de openbare commissievergadering. “Die entertainer staat in de Grotestraat. Een ondernemer belt met de gemeente en zegt: “hij staat hier te spelen en ik ben die muziek spuugzat”. “Daar gaan de B.O.A.’s naar toe en blijkt er geen vergunning te zijn. Dat is tegen de entertainer gezegd”, aldus Schrijen.
Hij vervolgt: “Het wordt opgelost door de entertainer onderdeel te maken van de kerstparade. Maar dan staat hij voor de kerstparade en gebeuren er vervelende dingen. Als de B.O.A. dan zegt dat hij geen vergunning heeft, zegt de entertainer tegen het volk “dat hij niet verder mag spelen van deze B.O.A. Wat mij betreft schandelijk en wat mij betreft geen vergunning meer. Maar daar ga ik niet over”, aldus Schrijen in de commissievergadering.
Verdere discussie bleef uit. Bianca Rooding-Eurlings dankte de burgemeester voor de uitleg.
De entertainer is Ron Steijns, bekend in Valkenburg en omstreken als Tuut-on-Tour. Hij staat al meerdere jaren voor, tijdens en na de kerstparade de toeschouwers te vermaken met zijn muziek. Op vragen van TV Valkenburg zegt hij: “Enkele jaren terug ben ik gevraagd om op het Walramplein op te treden om de vele mensen in de smalle Grotestraat weg te trekken. Ik weet helemaal niet meer of ik een vergunning daarvoor heb gekregen. Ik was onderdeel van het culturele programma. De wethouder en enkele ambtenaren waren op de hoogte van mijn activiteiten en vonden dat oké. Ik heb die vergunning nu wel gekregen. Maar de zin is mij een beetje over om nog in de Grotestraat te gaan optreden”, aldus een teleurgestelde Steijns. “Wel van de andere kant vleiend dat mijn persoontje onderwerp van het politieke debat is geworden”.
← Vorig bericht

Film in de Kloosterkerk

Hub Harings te gast in 'Achter de Veurkant'

Volgend bericht →