Burgemeester wil veiligheidsgevoel in wijk herstellen

Voorpagina » Toerisme » Burgemeester wil veiligheidsgevoel in wijk herstellen

“We moeten samen het veiligheidsgevoel dat er was voor het fatale incident weer terugbrengen in de wijk Broekhem-Noord”, zegt burgemeester Jan Schrijen in een lang interview voor het programma TV Valkenburg Vandaag. Het interview wordt vanaf zondag uitgezonden. De burgemeester uitte zich voor het eerst in het openbaar voor de lokale televisie over het tragische incident waarbij wijkbewoner Willems Evers daags na het incident de dood vond.
De gemeente gaat samen met de wijk aan het werk met straatcoaches om met de overlastveroorzakers samen met de buurtbewoners afspraken te maken en de problematiek op te lossen. Die straatcoaches komen begin september, in andere steden worden daar goede resultaten mee geboekt, zegt de burgemeester. In de tussentijd gaan (ingehuurd) Boa’s extra surveilleren in de wijk. Ok in de avonduren. Daarnaast staan in de bewonersbrief telefoonnummers en e-mailadressen waar wijkbewoners contact mee kunnen opnemen. Alle maatregelen zijn gericht op het herstellen van dat veiligheidsgevoel in de wijk.
Schrijen wil tevens met de woningcoöperatie en het buurtplatform om de tafel gaan zitten over hun ervaringen in de wijk.
Vanaf zondag ziet u in TV Valkenburg Vandaag het uitgebreide interview. U kunt het programma ook bekijken via deze website. En ook via uw smartphone. Klik daarvoor op onze website op de button ‘LIVE TV’.

← Vorig bericht

Derde verdachte Broekhem ook vrij

Nieuwe editie van 'Dag van het trekpaard'

Volgend bericht →