Burgemeesters van Valkenburg en Leusden reiken samen Koninklijke onderscheiding uit

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Burgemeesters van Valkenburg en Leusden reiken samen Koninklijke onderscheiding uit

Aan zuster ImeldaVrijdag 28 december werd Zuster Imelda onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van haar afscheid van de Leusdense samenleving. De uitreiking vond plaats in Hotel Restaurant Tummers in Valkenburg aan de Geul.
Zuster Imelda kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt uit handen van burgemeester De Vet uit Leusden en burgemeester Eurlings van Valkenburg aan de Geul. Zuster Imelda (86) was in de periode van 1960 tot 1981 werkzaam als (eerste vrouwelijke) hoofd van een basisschool in Leusden.
Gedurende de periode 1966 tot 2007 was zij zeer actief voor de Rooms Katholieke Kerkgemeenschap in Leusden. Zij was bovendien organist van de Sint Jozefparochie. Op de piano of het orgel begeleidde zij de weekendvieringen, avondwaken, trouwvieringen en vieringen bij overlijden. Ook heeft zij vele jaren bloemen verzorgd voor de zieken in Leusden.
Daarnaast was zij betrokken bij de wekelijkse gebedsvieringen in het verzorgingshuis ´t Hamersveld en het psychogeriatrisch verpleeghuis Lisidunahof in Leusden.
De inzet van Zuster Imelda is van onschatbare waarde geweest voor de Leusdense gemeenschap. Dit blijkt wel uit het feit dat zij door alle Leusdenaren “Onze Zuster” werd genoemd.
Wegens gezondheidsredenen werd Zuster Imelda dit jaar gedwongen al haar functies neer te leggen in Leusden en werd zij teruggeroepen naar het moederklooster Vroenhof in Houthem St.Gerlach. Om deze reden vond de uitreiking plaats in Valkenburg aan de Geul.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Op zoek naar het verborgen geloof!

Napolitaanse kunst aangeboden

Volgend bericht →