"B&W is passief in oplossingen zoeken".

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » "B&W is passief in oplossingen zoeken".

Zegt Peter Visser (SP) over fietsparkeren voor ingang Museum. B&W is passief in het zoeken naar oplossingen voor het parkeren van (brom)fietsen en motoren voor de trappenpartij van het Streekmuseum. Dat zegt Peter Visser in een reactie op vragen die hij onlangs stelde over deze kwestie.

De SP vindt dat het Museum inkomsten misloopt indien voor de ingang (brom)fietsen en motoren geparkeerd staan. Het gemeentebestuur schrijft hier niets tegen te kunnen doen op dit moment. "Tenzij de situatie hinder of gevaar oplevert", aldus B&W.
Het gemeentebestuur wil de vragen/opmerkingen van Visser meenemen in de uitwerking van de Centrumplannen voor het historisch centrum. In het betreffende deel van de Grotestraat is geen aparte stallingsmogelijkheid voor (brom)fietsen en motoren.

Daardoor worden deze tegen gevels geparkeerd. Dat is juridisch geoorloofd, mits geen onveilige situaties ontstaan. Inmiddels heeft de gemeente overleg gehad met de beheerder van het Museum. De beheerder zal het bestuur vragen voor een zienswijze c.q. reactie.

KLIK HIER om de vragen van de SP en het antwoord van B & W te lezen.
← Vorig bericht

Valkenburg eert zijn invloedrijke inwoner.

Dolf Jansen presenteert Bokpop 2011.

Volgend bericht →