Bypass Geul met bruggetjes langs de Pr.Beatrixsingel

Voorpagina » Toerisme » Bypass Geul met bruggetjes langs de Pr.Beatrixsingel

Het gebied naast de Pr.Beatrixsingel tussen het parkeerterrein van het Odapark en de aansluiting in het westen met natuurgebied Ingendael wordt binnenkort in gereedheid gebracht  als innundatiegebied van de Geul. Daarmee wordt een belofte van enkele jaren geleden ingelost. Het gebied zal in gereedheid gebracht worden en krijgt diverse ‘diepten’. Deze bypass van de Geul kan in diepte variëren van enkele decimeters tot wel twee meter. De bedoeling is om overtollig Geulwater voor een tijdje op te vangen bij een overstroming.
Archeologisch onderzoek
Maar voor dat het zover is, zal eerst een archeologisch onderzoek in het terrein plaatsvinden. Volgens de gemeente geen uitgebreid en diepgravend onderzoek. Als de resultaten bij de gemeente ontvangen zijn, kan de definitieve vergunning plaatsvinden. Tijdens de werkzaamheden zal er een ‘begeleidend onderzoek’ plaatsvinden.
Hekwerk en bruggen
Om het gehele gebied van Odapark tot aan Ingendael zal omheind worden met een hekwerk. Er worden in het complete gebied veel bomen geplant. In het gebied zal groot vee uitgezet worden. Het gebied is ook toegankelijk voor wandelaars. Dwars er doorheen zal een – verhoogd – pad lopen. Er worden nog drie bruggen aangelegd. Het gehele terrein zal een parkachtige aanleg krijgen.
Trapveldje verdwijnt
Het nu nog aanwezigen trapveldje met picknick plaats verdwijnen. Het is nog niet bekend of deze voorziening verplaatst wordt. Ook het naast het trapveld gelegen kersenboomgaard verdwijnt. De toegangsweg tot Par’Course krijgt een nieuwe brug. Aan de oostkant van het trapveldje zal het voetpad iets verhoogd worden. Zodat het niet kan overstromen. De toegang tot het voetpad zal ‘afgesloten’ worden met een hekwerk, een zgn. sjtegel in het dialect.
Klik hier voor meer informatie.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Schin op Geul, het dorp der Koningen

"Cauberg bleek toch te steil te zijn", aldus Kim

Volgend bericht →