C1 Kampioen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » C1 Kampioen.

C1 pakt verdiende titel.Met een mooi slotakkoord tegen Olympia (19-5) heeft de C1 van Vilt/Be Quick de fel begeerde titel in de wacht weten te slepen. Met 17 overwinningen uit 18 duels bleek men duidelijk het beste handbalteam in deze poule voor C-speelsters.
Voor een overvolle tribune waren vooral de zenuwen in de beginfase van het duel de baas over de blauwbloezen. Na vijf minuten keek men zelfs tegen een 1-2 achterstand aan.
Langzaam maar zeker kwam de C1 in het vertrouwde spel en kon het talrijke publiek genieten van soms hoogstaand jeugdhandbal. De ruststand van 7-3 bracht al meer rust binnen de gelederen. Dat bleek ook in de tweede helft toen wilden de kampioenen iedereen pas echt vermaken.
Olympia scoorde nog twee keer: Vilt/Be Quick echter twaalf maal: 19-5.
Na afloop van de wedstrijd werden de meiden uitgebreid gehuldigd compleet met kampioenstaart, bloemen, champagne en in clubtenue samen onder de douche.
De vaste kern van het kampioensteam van de C1 bestaat uit:
Jill van de Weijer, Ivana Kaumanns, Noé Simon, Kimmy Palmen, Robin Simons, Loraine Meertens, Roby Habets en Manou Smids.
Trainer/coach is Jurgen Simon, elftalbeleidster: Sharona Meertens.
Verslag; Jurgen Simon
Overige uitslagen 24, 25, 28 en 29 maart 2009.
Esia – C3 16 – 5
B – Wijnandia 8 – 7
D – Margraten 2 – 6
C3- Margraten 2 – 4
C2 – Olympia 6 – 9
Zwart Wit – A1 17 – 8
Juliana – DS 7 – 16
B-team Vilt/Bequick verslaat Wijnandia na spannende strijd.
Het B-team speelde dinsdag in de Bosdries haar laatste competitiewedstrijd tegen het hooggeplaatste Wijnandia. Vanaf het beginsignaal bleven de ploegen aan elkaar gewaagd.
De meiden van Vilt/Be Quick leden veel balverlies door de offensieve 5-1 dekking van Wijnandia. Vilt keepster Esmee Coenen hield haar ploeg in die periode met fraaie reddingen in de wedstrijd.
Vijf minuten voor de pauze greep trainer Ad Bus in en liet zijn team in een 4-2 aanval spelen.
De cirkelspeelsters Chantal van de Boren en Kimmy Palmen creëerden grote openingen voor de schutters Rowie Urlings, Laurie Linckens en Mex Ackermans. Kimmy Palmen was een ware kwelling voor Wijnandia; zij scoorde gedurende de hele wedstrijd.
De ruststand was 5-5. In de tweede helft stond een geweldige Mex Ackermans in het Vilt/Be Quick doel.
Aanvallend zorgden Fleur Huntjens en Nikki Beckers voor goede steun bij het rondspelen van de bal, en zij gingen waar het kon voor hun eigen kans. Esmee Coenen scoorde op belangrijke momenten.
Jill van de Weyer en Robin Simons, beide C1 speelsters, voldeden prima. Conclusie: verdedigend en aanvallend speelde Vilt/Be Quick sterk en won terecht met 8-7.
De meiden bezetten de vijfde plaats op de ranglijst, een fantastische prestatie van dit hechte team.
Verslag: Ad Bus

← Vorig bericht

Alleen winst voor dames A Iason

Jeugd 3 ongeslagen.

Volgend bericht →