Camera's in centrum nog vóór start Kerstmarkt

Voorpagina » Toerisme » Camera's in centrum nog vóór start Kerstmarkt

Nog voor de start van de kerstmarkt worden in het centrum van Valkenburg op diverse locaties camera’s geïnstalleerd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de wens van de gemeenteraad om in het centrum cameratoezicht te realiseren ten behoeve van toezicht bij evenementen en uitgaansavonden. Zowel in het historisch centrum als in het winkelcentrum worden camera’s geïnstalleerd. Met het plaatsen van camera’s wil de gemeente Valkenburg aan de Geul een bijdrage leveren aan het veiligheidsgevoel van bewoners, ondernemers en bezoekers in het centrum van Valkenburg.
Er worden camera’s geïnstalleerd bij het nieuwe winkelcentrum Aan de Kei in de Dr. Erensstraat, op het Theodoor Dorrenplein, in de Grotestraat-Centrum, in de Walravenstraat, in de Berkelstraat, in de Muntstraat en op het Grendelplein. Cameratoezicht op het Walramplein zal bij de herinrichting worden meegenomen. Zowel in de Dr. Erensstraat als op het Theodoor Dorrenplein zal de camera worden gemonteerd bovenop de lichtmast.
Jos Bauer, Deelprojectleider Centrumplan Hart voor Valkenburg, over de werkzaamheden: “Ten tijde van de aanleg van de openbare ruimte was het invoeren van het cameratoezicht
niet bekend, zodat daar geen rekening mee is gehouden. Gevolg is dat nu een kabel moet worden gelegd vanuit de ondergrondse stroomkast naar de mast bij de locatie zitbank bij pand Zink naar mast en vanuit hoek HEMA naar de mast. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd voor 7 november, i.v.m. de opbouw van Santa’s Village.
Het is de bedoeling dat ook de overige genoemde cameralocaties gereed zijn voor 7 november.
Archieffoto Fons Winteraeken, TV alkenburg © 2016

← Vorig bericht

Veldeke Lèsbreef ‘In Limburg zit meziek’

Falco 2 wint in stadsderby van Ready

Volgend bericht →