Camille Oostwegel ontvangt Limburgse erepenning

Voorpagina » Toerisme » Camille Oostwegel ontvangt Limburgse erepenning

Gouverneur Theo Bovens reikte vanmiddag, woensdag 14 juni 2017, de Provinciale Erepenning uit aan Camille Oostwegel, algemeen-directeur/eigenaar van Oostwegel Collection, Inspired Hotels & Restaurants. De uitreiking vond plaats tijdens de officiële opening van het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve in Houthem.
Camille Oostwegel is een veelzijdig persoon; ondernemer, gastheer op het allerhoogste niveau, kasteelheer, beschermer van het culturele erfgoed en een waar ambassadeur voor Limburg. In de afgelopen decennia zette hij zich onvermoeibaar in voor het behoud, de bescherming en het hergebruik van historische monumenten. Het cultuurhistorische belang daarvan voor Limburg en Nederland is bijzonder. Château St. Gerlach, Château Neercannes en het Kruisherenhotel zijn prominente voorbeelden hiervan. Het zijn grootschalige projecten die zich niet uitsluitend beperken tot de restauratie van de historische monumentale gebouwen zelf. Ook het herstel van natuur en landschap staan daarbij voorop.
Daarnaast toont Camille Oostwegel een grote maatschappelijke betrokkenheid door het vervullen van tal van nevenfuncties. Als honorair-consul van Frankrijk in de provincie Limburg, sinds 2002, weet hij vele verbindingen tussen Frankrijk en Limburg tot stand te brengen en draagt hij bij aan de internationale positionering van Limburg.
Hij heeft diverse Nederlandse en internationale onderscheidingen en prijzen ontvangen. In 2012 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is drager van de hoge Franse onderscheiding Officier dans l’Ordre National du Mérite (2011) en hij ontving in 2012 de Ron Koot Penning van de Erfgoedvereniging Heemschut voor zijn inzet voor erfgoedbehoud en zijn voorbeeldfunctie op dit gebied.
Gedeputeerde Staten van Limburg hebben onlangs besloten de erepenning aan Camille Oostwegel toe te kennen uit waardering voor zijn belangrijke bijdragen aan het bevorderen van de economisch-toeristische infrastructuur en het behoud van cultuurhistorisch en monumentaal erfgoed in Limburg.
Foto’s Raoul Limpens

← Vorig bericht

Play-inn Kur-kapel en St. Barbara Glück Auf

Eerste stuk verbindingsas in Houthem afgerond

Volgend bericht →