Camille Oostwegel wint de Nederlandse Gastronomie Prijs

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Camille Oostwegel wint de Nederlandse Gastronomie Prijs

De NCK Uncle Ben’s Ring 2008Dinsdag 28 oktober 2008 heeft Camille Oostwegel in ’s Hertogenbosch de prestigieuze Nederlandse gastronomie prijs “de NCK Uncle Ben’s Ring” in ontvangst mogen nemen.
Bij de 21e verkiezing van deze gastronomie prijs heeft de jury, bestaande uit louter dragers van de NCK Uncle Ben’s Ring een blik geworpen buiten de keuken en bediening. Zij hebben bewust een topondernemer geselecteerd die gedurende meer dan een kwart eeuw een substantiële bijdrage heeft geleverd aan de onlangs nog door Paul Bocuse geprezen opwaartse ontwikkeling van de vaderlandse gastronomie.
Zoals het juryverslag aangeeft, is Camille Oostwegel een rasondernemer die kastelen, boerenhofsteden en kloosters weet om te vormen tot exclusieve hotels met toprestaurants. In 1980 opende hij zijn eerste bedrijf en nu bestaat zijn bloeiende onderneming uit vier hotels en zeven restaurants waar circa 500 medewerkers laten zien wat op het terrein van tophotellerie en topgastronomie anno 2008 in Nederland mogelijk is.
De Nederlandse Gastronomie Prijs NCK Uncle Ben’s Ring heeft de afgelopen 21 jaar een vaste plaats verworven in de Nederlandse gastronomie. De ring is een symboliek van verbondenheid, verbonden met het koksvak en alle zijn facetten daar om heen.
Camille Oostwegel was zeer verrast en vereerd dat hij deze bijzondere Nederlandse gastronomie prijs in ontvangst mocht nemen.
Hij mag zich nu aansluiten bij de andere bekende ringdragers zoals Cas Spijkers, Wulf Engel, Ben Rijgersberg, Wina Born(), Liesbeth Boekestein, Paul Fagel, Pieter Taselaar(), Robert Kranenborg, Ton de Zeeuw, Maartje Boudeling, Gerard Ligthart, Leo van Eeghem, Cees Helder, Peter Zandboer, Peter Klosse, Margot Reuten, John Beeren en Thérèse Boer.

← Vorig bericht

Bezwaren Lindenlaan ongegrond verklaard

Lift naar Ruïne vanuit centrum ?

Volgend bericht →