Campagne Ikfietsvriendelijk – on Tour groot succes

Voorpagina » Nieuws » Provincie » Campagne Ikfietsvriendelijk – on Tour groot succes

375 Fietsers zijn zondag 12 april in het zuiden van Limburg door de politie aangesproken op hun fietsgedrag. Dit werd gedaan in het kader van de campagne Ikfietsvriendelijk – on Tour. In deze campagne gaan politiemotards samen met twee motardsverenigingen fietsers belonen en controleren op hun gedrag. Hiermee wil de campagne nadruk leggen op de invloed van gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers. De eerste dag is direct een succes met veel positieve reacties en resultaten.
Zondag 12 april zijn tien motoren gaan rijden door het Heuvelland in het kader van de campagne ikfietsvriendelijk – on tour. Dit waren vijf motoragenten van de politie en vijf verkeersregelaars. Zij zijn deze dag in koppels op plekken in het gebied gaan controleren. Bij goed gedrag van fietsers werden er groene ventieldopjes en fietsbellen uitgereikt.
De eerste zondag waarop de campagne van start ging is positief verlopen. In totaal werden er deze dag 375 wielrenners aan de kant gezet. De wielrenners die op dat moment goed gedrag vertoonden kregen groene ventieldopjes van de Stichting Ik Fiets Vriendelijk. Er zijn 250 groene ventieldopjes uitgedeeld. Deze dopjes geven weer dat je een vriendelijke fietser bent. Het was een zeer geslaagde start van de campagne. Fietsers waren positief. Veel mensen zijn het eens met de campagne en ergeren zichzelf op wielrenners die ongewenst gedrag vertonen. De campagne is opgezet om met een positieve insteek te wijzen op gewenst en ongewenst gedrag van de fietsers. Daarom hebben de fietsers die ongewenst gedrag vertoonden een waarschuwing gekregen. Een tweede actie vindt plaats op zondag 24 mei. Ook dan gaan motoren door het heuvelland rijden om fietsers aan te spreken.
De campagne is een samenwerking tussen de politie in Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Motards Stein, Euromotards én de Stichting ikfietsvriendelijk.nl. Deze stichting zet zich al enkele jaren in om het gedrag van een klein groep wielrenners te verbeteren, onder andere via de inzet van twee groene ventieldopjes, hét symbool voor de vriendelijke fietser. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de Limburgse Wielergemeenten.

← Vorig bericht

Dit jaar wordt geen kinderlintje uitgereikt

Armin A. dwong 16-jarige niet tot seks

Volgend bericht →