Vandaag start nieuwe campagne NL-Alert

Voorpagina » Nieuws » Vandaag start nieuwe campagne NL-Alert

NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn verleden jaar in heel Nederland 174 NL-Alerts uitgezonden. In 2013 waren dit er nog 33. Dit is een goede ontwikkeling; ook Limburgers worden bij steeds meer noodsituaties op hun mobiel gewaarschuwd en geïnformeerd. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

NL-Alert logo

Bekijk melding direct en handel naar instructies
In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ruim 8 op de 10 mensen waarderen dat NL-Alert wordt ingezet bij een noodsituatie, blijkt uit onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid. Mensen uit het onderzoek geven bijvoorbeeld aan dat ze meteen willen weten wanneer er in de buurt een brand is uitgebroken, waarbij giftige stoffen vrijkomen. Ze vinden het prettig om te weten wat ze moeten doen in zo’n situatie. In een NL-Alert lees je bij zo’n brand direct dat je de deuren en ramen moet sluiten en de ventilatie moet uitzetten.

Op je mobiel
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard ingesteld om NL-Alerts te ontvangen.
Bekijk onderstaande video.

← Vorig bericht

Vanaf maandag opbouw kerstmarkt Gemeentegrot

Binnen twee weken duidelijkheid over Kerststad Valkenburg

Volgend bericht →