Carnavalszittingen Valkenburg-c. worden te duur.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Carnavalszittingen Valkenburg-c. worden te duur.

Zaalvastelaovend in kern Valkenburg in gevaar.De drie vastelaovesverenigingen in Valkenburg centrum, de Auw Wiever, de Jeugkarneval en de Mirlitophile, kampen met dure organisatiekosten in de Polfermolen. Dat beweert Harrie Trimbos van de Koninklijke Horeca Nederland en VVD-er. "De verenigingen willen organiseren maar vinden dat ze teveel betalen in deze locatie. Ze hebben mij gevraagd om te bemiddelen", aldus Trimbos.

Trimbos, gevraagd door de drie verenigingen, is op dit moment in overleg met wethouder Remy Meijers (PvdA/Financiën) voor een financiële bijdrage in de organisatiekosten. Het gaat om een bedrag van ca. € 600,= per vereniging.

Wethouder Meijers is tevens directeur van de Polfermolen. Of Meijers en Trimbos tot een vergelijk kunnen komen is nog maar de vraag. Een financiële regeling zou uitsluitend en exclusief bestemd zijn voor genoemde vastelaovesverenigingen in het centrum. "Daar ligt nu juist de lastigheid", aldus Trimbos.

Door de aanhoudende recessie lopen de inkomsten van de verenigingen terug. De kaartverkoop van zittingen verloopt stroef, de consumptie van dranken tijdens de activiteiten ook. indien er geen oplossing gevonden wordt, en dat zal niet voor de zomer zijn, staan de zittingen op de tocht.
Foto Roel van Weersch en Nancy Hardy-Janssen, Tv Valkenburg © 2014

← Vorig bericht

Gemeente neemt deel aan TEFAF met Limburg Stand.

Dirigent Wiel Odekerken overleden.

Volgend bericht →