Cateringbedrijf kerstmarkt in ongelijk gesteld

Voorpagina » Toerisme » Cateringbedrijf kerstmarkt in ongelijk gesteld

Een Valkenburgs cateringbedrijf is in het ongelijk gesteld in een kort geding door het bedrijf aangespannen tegen de gemeente Valkenburg aan de Geul in het kader van de gunning voor de catering en het toiletbeheer in de Gemeentegrot. Het bedrijf verzorgde de catering meer dan 20 jaar. De kwestie kwam aan het licht in de commissie E.F.T.R. van 12 september naar aanleiding van vragen van de V.S.P.

Het kort geding diende bij de Rechtbank Limburg op 2 oktober jl. Op 9 oktober heeft de voorzieningenrechter besloten de betreffende partij in het ongelijk te stellen. Naar mening van de Rechtbank heeft de gemeente de procedure voor een aanbesteding goed gevolgd en heeft de gemeente voldaan aan de vereisten om haar besluit te motiveren waardoor beide partijen niet alleen vooraf uitgebreid zijn geïnformeerd, maar ook achteraf voldoende inzicht is gegeven in de beoordelingscriteria die tot de gunning hebben geleid.
In een informatiebulletin aan alle raadsleden schrijft wethouder Bisschops “gelet op het besluit van de voorzieningenrechter is het exclusieve recht voor de catering en het toiletbeheer in de Gemeentegrot tijdens de Kerstmarkt nu definitief gegund aan het Valkenburgse bedrijf Quality Days BV, in combinatie met Oseven.”
← Vorig bericht

Nieuwe internationale treinverbinding via Valkenburg

Filmvoorstellingen Seniorenraad in 't Geboew

Volgend bericht →