Cauberg en Geuldal zijn Valkenburgse namen voor Arriva-treinen

Voorpagina » Toerisme » Cauberg en Geuldal zijn Valkenburgse namen voor Arriva-treinen

De Cauberg en Het Geuldal zijn twee van de namen die op de gloednieuwe treinen van Arriva in Limburg komen. De afgelopen weken hebben ruim 5250 Limburgers gestemd op een naam voor de 14 Arriva-treinen die vanaf 11 december in de provincie Limburg gaan rijden. Arriva heeft inwoners van de provincie gevraagd om mee te denken over mooie en belangrijke bestemmingen die een plaats kunnen krijgen op de treinen.
De 14 namen die de meeste stemmen hebben ontvangen en dus een plaats krijgen op de nieuwe treinen in Limburg zijn:
‘t Jaomerdal
Abdij Rolduc
Amerikaanse Begraafplaats Margraten
Bonnefantenmuseum
De Cauberg
De Groote Peel
Het Geuldal
Het Witte Stadje
Kasteel Arcen
Kasteel Hoensbroek
Mestreech
Mookerhei
Pinkpop
Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
De naam van de bestemming komt voor op de trein te staan. Ook wordt de bestemming op speelse wijze verder in het interieur van de trein uitgewerkt. Op deze manier zijn de treinen straks echt een levend onderdeel van Limburg. Eén van de nieuwe treinen blijft zonder naam, daar wordt op een later moment invulling aan gegeven.
Inwoners van de provincie konden bestemmingen aandragen. Uit de 385 inzendingen die binnenkwamen heeft de jury 30 bestemmingen geselecteerd waarop de afgelopen weken gestemd kon worden via arriva.nl/namenwedstrijd. De jury voor de namenwedstrijd bestaat uit Monique Quint, voorzitter Reizigersoverleg Limburg, Leo Hauben hoofdredacteur L1, Roy op het Veld hoofdredacteur De Limburger/ Limburgs Dagblad en Jan Smeets directeur en oprichter van popfestival Pinkpop. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, is de voorzitter van de jury.
Vanaf 11 december 2016 is Arriva de nieuwe bus- en treinvervoerder in de provincie Limburg.

← Vorig bericht

Samen Eten van de Seniorenraad

Gemeente houdt – voorlopig – geld over aan kunstgrasveldaanleg

Volgend bericht →