CDA wil extra voorwaarde in koopovereenkomst.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » CDA wil extra voorwaarde in koopovereenkomst.

Binnen één jaar na aanvang bouw moet hotel in gebruik zijn.Bij de behandeling van het concept bestemmingsplan voor hotel Croix de Bourgogne werd CDA commissielid Jos Lebouille door commissievoorzitter Roel Schurgers het woord ontnomen om te spreken over de exploitatie van het te bouwen vijf-sterren hotel.

Lebouille vond het van belang om over de inhoud en de exploitatie te hebben. Het CDA heeft weliswaar ingestemd met de centrumplannen en staat nu ook achter dit bestemmingsplan maar wil er nu een extra voorwaarde in opnemen.

Het CDA heeft grote zorgen over de economische haalbaarheid van het project en wil voorkomen dat het project halverwege stopt en er jarenlang een half afgebouwd hotel in het centrum blijft liggen. Het CDA wil vastgelegd hebben dat binnen 1 jaar na aanvang van de bouw het hotel in gebruik wordt genomen.
Wethouder van Melsen (AB) zei daarover dat in de koopovereenkomst een regel staat dat de bouwactiviteiten binnen een redelijke termijn na aanvang gereed dienen te zijn.

Op maandag 26 maart a.s. beslist de gemeenteraad over het ontwerp bestemmingsplan.

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Croix is onlosmakelijk verbonden aan Boslust.

Volgend bericht →