CDA wil alle kernen voorrang geven

Voorpagina » Toerisme » CDA wil alle kernen voorrang geven

CDA-lijsttrekker Math.Knubben vindt dat de bewoners in de kernen van de gemeente Valkenburg aan de Geul meer moeten kunnen meepraten over de inzet van B.O.A.’s en politie in hun wijk. Hij haalt het voorbeeld aan van Broekhem Noord waar nu de inzet van straatcoaches vruchten afwerpt. Dat zei Knubben in het programma ‘Valkenburg Politiek’ dat woensdagavond live werd uitgezonden vanuit Perron 21 aan de Stationsstraat in Valkenburg. “We zijn nu op sterkte met zes B.O.A.’s”, aldus Knubben. “Natuurlijk blijven er altijd wensen op dit vlak zoals de bezetting van het politiebureau”, waarmee hij het speerpunt van AB-lijsttrekker Niels Dauven wegkaapt.
Knubben vindt de aanstaande verkiezingen voor volksvertegenwoordigers veel belangrijker dan het noemen van namen voor mogelijke CDA-wethouders. Hijzelf zal geen wethouderspost ambiëren, zei hij afgelopen woensdagavond bij TV Valkenburg.
Op de CDA kieslijst zullen – waarschijnlijk na de ledenvergadering van 21 december – de namen van Jacq.Blom (uit Schin op Geul) op twee en Mary Penders-Verheggen (uit Berg & Terblijt) op drie prijken.
Knubbens speerpunten kwamen aan het einde van het gesprek even kort ter sprake. We sommen voor u op:
– accommodatiebeleid: twee sportcomplexen en een hockeycomplex;
– Valkenburgse vlag in de raadzaal;
– Geen Valkenburgs volkslied op scholen;
– Betere communicatie van college en raad naar burgers;
– Duidelijke afspraken tussen raad en college over uitvoerende taken.
Valkenburg Politiek kunt u vanaf donderdag 30 november zien. Tot en met maandag 4 december wordt het programma herhaald om 02:14 uur, 05:14 uur, 08:14 uur, 11:14 uur, 14:14 uur, 17:14 uur, 20:14 uur, 23:14 uur na het programma ‘TV Valkenburg Vandaag’.

← Vorig bericht

'Valkenburg Politiek' live met CDA-lijsttrekker Math.Knubben

Christmas Parade met pandaberen en Li Bai

Volgend bericht →