Centrum van Valkenburg wordt blikvanger.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Centrum van Valkenburg wordt blikvanger.

Geen grijze blokken, maar fraaie gevels.Inwoners van Valkenburg zijn geschrokken van afbeeldingen van het nieuwe centrum van Valkenburg. Daarin zijn grijze blokken te zien, die helemaal niet passen binnen het historische centrum van de vestingstad.
Burgemeester Martin Eurlings begrijpt het misverstand; ‘Ik schrok er in eerste instantie ook van, maar die blokken zijn er alleen om bouwvolumes aan te geven. Die afbeeldingen geven aan hoe hoog de nieuwe gebouwen worden en waar ze komen te staan. Niet meer dan dat.’
‘De gemeenteraad heeft duidelijk aangegeven dat er gebouwd moet worden op een manier die past bij een historische stad als Valkenburg’, voegt de burgemeester toe. ‘Tijdens de commissievergadering van afgelopen maandag, is een video impressie getoond over de mogelijke in- en uitrit van de parkeergarage aan de St. Pieterstraat.
Dat gaf meteen een beeld van de nieuwe bebouwing, zoals hij er uit zou kunnen zien.’ De foto hieronder geeft een indruk van hoe de Reinaldstraat en de Louis van de Maesenstraat na de realisatie van het Centrumplan Eurlings: ‘U ziet hoe de nieuwe gebouwen het straatbeeld verfraaien. Dit is wat wij voor ogen hebben!’
De gemeenteraad neemt dinsdag 30 juni aanstaande een besluit over het Centrumplan. Als de gemeenteraad ‘ja’ zegt tegen het Centrumplan, zullen architecten worden uitgenodigd om voorstellen uit te werken.

Foto’s gemeente Valkenburg a/d Geul en artistimpression architectenbureau Vrencken Hoen © 2009

← Vorig bericht

Aanbesteding Basalt gehouden.

Jeugd maakt mozaiek voor dialysecentrum.

Volgend bericht →